|

İYİ Parti'de 'İmamoğlu ve Yavaş' karmaşası: Akşener başka Zorlu başka konuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile ilgili "Bu iki belediye başkanının yardımcı olmalarını öneren ben değilim" dedi. Akşener'in bu sözleri, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun 6 Mart'ta yaptığı "Genel Başkanımız Akşener iki belediye başkanının seçilecek 13. cumhurbaşkanının yetkili icracı cumhurbaşkanı yardımcısı olmasını önerdi" şeklindeki açıklamasını akıllara getirdi.

12:31 - 6/09/2023 Çarşamba
Güncelleme: 12:58 - 6/09/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Yavaş ve İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifini Akşener yaptı" diyen İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'yu yalanladı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Yavaş ve İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifini Akşener yaptı" diyen İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'yu yalanladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fatih Altaylı'nın YouTube programında yerel seçimlere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İttifak kapısını kapatan Akşener, "Biz her yerde ayrı gireceğiz. İmamoğlu ve Yavaş'ın kaybetmesini göze alıyoruz. Biz bu partiyi CHP'nin adaylarını seçtirmek için kurmadık." çıkışını yaptı.

'Yardımcılıklarını öneren ben değilim'

Altılı Masa'nın dağılma sürecine ilişkin de konuşan Akşener,
"Bu iki belediye başkanının yardımcı olmalarını öneren ben değilim yanlış anlaşılmasın. O gün de söylemeye çalıştım ama kibar kibar söyledim. Başka seçenekler de sundular onlar bana ama onları söylemeyeyim şimdi. Bu ikisini kabul ettim ben."
ifadelerini kullandı.


İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: Akşener iki belediye başkanının yardımcılığını önerdi

Akşener'in bu sözleri, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun 6 Mart'ta yaptığı
"Genel Başkanımız Meral Akşener milletimizin sesi doğrultusunda yeni bir kuşatıcı, kapsayıcı yeni bir öneriyi Millet İttifakı'na sunmuştur. İki belediye başkanının seçilecek 13. cumhurbaşkanının yetkili icracı cumhurbaşkanı yardımcısı olması önerisi iletilmiştir"
şeklindeki açıklamasını akıllara getirdi.


#Meral Akşener
#İYİ Parti
#Kürşad Zorlu
#Ekrem İmamoğlu
#Mansur Yavaş
8 ay önce