|

İYİ Partili Buğra Kavuncu'dan ittifak ortaklarına gönderme: Yerel seçimlere tek başımıza girecek gibi hazırlık yapmalıyız

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, partisinin yerel seçimlerde bir ittifaka bağlı olmadan yola tek başına devam edebileceğinin sinyalini verdi. Kavuncu, "Yeni ittifaklar söz konusu olabilir mi?" sorusuna "Bu, partimizin yetkili organlarının konuşacağı, tartışacağı bir mevzu. Tek başımıza girecek gibi hazırlık yapmamız gerekiyor. Biz İstanbul'u almaya talibiz." sözleriyle cevap verdi.

14:32 - 9/06/2023 Cuma
Yeni Şafak
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, yerel seçimlere bir ittifaka bağlı olmadan girebileceklerinin sinyalini verdi.
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, yerel seçimlere bir ittifaka bağlı olmadan girebileceklerinin sinyalini verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in itirazlarına rağmen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığını direten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mağlubiyeti, iki partinin arasını iyice açtı. İYİ Partililer, yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapılmasının partilerine zarar vereceğini düşünürken, bu yönde açıklamalar da peş peşe geliyor.

İYİ Parti'den 'yalnız yürüyeceğiz' sinyali

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Duvar'a konuşan Kavuncu,
"Başta İstanbul olmak üzere büyükşehirleri kaybetmemek için nasıl bir strateji ile ilerlemeyi planlıyorsunuz. Yeni ittifaklar söz konusu olabilir mi"
sorusuna şu sözlerle cevap verdi:
"Bu, partimizin yetkili organlarının konuşacağı, tartışacağı bir mevzu. Tek başımıza girecek gibi hazırlık yapmamız gerekiyor. Biz İstanbul'u almaya talibiz. Ankara’yı, Adana’yı, Antalya’yı, Bursa’yı da. Artık beşinci yılımız bitti. İYİ Parti olarak biz bütün il ve ilçelerde iddialı bir şekilde yerel seçimlere gitmek istiyoruz. Ama o gün geldiğinde ittifak seçenekleri partimizin ilgili kurumlarında konuşulur."


#Buğra Kavuncu
#İYİ Parti
#yerel seçim
#CHP
10 ay önce