|

İYİ Partili Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner'den mültecilere hakaret: İşe yaramaz asalak adamlar

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın ardından şimdi de İYİ Partili Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner, sığınmacılara yönelik ırkçı ifadeler kullandı. Sungurlu'da tek bir tane bile Afgan ve Suriyeli bırakmayacağını söyleyen Şahiner, "Nerede asalak, işe yaramaz adam varsa Türkiye’de. Vatanı olmayanın namusu da olmaz. Suriyelileri çok sevenler alıp evinde baksın. Bunların yanına eşantiyon olarak 1 Afganlıyı da belediye olarak biz vereceğiz" dedi.

11:10 - 8/08/2021 Pazar
Güncelleme: 15:34 - 8/08/2021 Pazar
Diğer
İYİ Partili Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner (Mikrofon tutan)
İYİ Partili Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner (Mikrofon tutan)

"Bolu’da Suriyeli görmek istemiyoruz" diyen ve mültecilerin şehri terk etmesi için kentte yaşayan yabancı uyrukluların su faturası ve katı atık vergisine 10 kat zam yapan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın ardından şimdi de İYİ Partili Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner, Türkiye'ye sığınan mültecileri ırkçı ifadelerle hedef aldı.

MÜLTECİLERE 'NAMUSSUZ' DEDİ

Cumhuriyet'in haberine göre, Sungurlu’da ne Afgan ne de Suriyeli bırakacağını söyleyen Şahiner,
"Bunlar, vatanını ve namusunu bırakıp Türkiye'ye kaçtılar. Vatanı olmayanın namusu da olmaz. Bunların Türkiye'ye hayrı dokunmaz"
dedi.

"İŞE YARAMAZ ASALAKLAR"

Sığınmacılara 'asalak' diyen İYİ Partili başkan,
"Ne kadar kanun kaçağı varsa Ortadoğu çöplüğünde, Türkiye'ye dolduruldu. Suriyelileri çok sevenler alıp evinde baksın. Bunların yanına eşantiyon olarak 1 Afganlıyı da belediye olarak biz vereceğiz"
ifadelerini kullandı.
#İYİ PARTİ
#SUNGURLU BELEDİYE BAŞKANI
#ABDULKADİR ŞAHİNER
#MÜLTECİ
#SIĞINMACI
#IRKÇI
#ASALAK
#NAMUSSUZ
3 yıl önce