|

'İzmir Akdeniz'in güneşi olacak'

Ak Parti İzmir İl Başkanlığı'nda yapılan görüşmede Yeni Şafak Ege Bölge Temsilcisi Kenan Tokgöz'e projelerini ve yönetim anlayışını anlatan Taha Aksoy, İzmir'de belediyeciliğe bakış açısının mutlaka değişmesine inandığını, çağa uygun, hatta çağı aşan bir belediyecilik anlayışının hakim olması gerektiğini ifade etti.

Yeni Şafak
01:00 - 6/03/2004 суббота
Güncelleme: 16:51 - 24/05/2017 среда
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Taha Aksoy, İzmir'in demokrasiye inanan bir kent olduğunu ve getirecekleri belediyecilik anlayışı ile İzmir'i Akdeniz'in güneşi yapacaklarını belirtti.

28 Mart yerel seçimleri yaklaştıkça özellikle büyükşehirlerde heyecan artıyor. Türkiye'nin üçüncü büyükşehiri ve Ege'nin başkenti olan İzmir'de seçim yarışı, Başbakan Erdoğan'ın "Taha Aksoy'la İzmir'i uçururuz" şeklindeki açıklamaları ile iyice kızışmış durumda. İzmir'deki AK Parti adayları "Ak eller ak iller" sloganı ile girdikleri bu yarışı kazanarak, Ak belediyecilik anlayışıyla yerel yönetimlerde önemli değişikliklerin olacağını vurguluyorlar.

Türkiye genelinde yüzde 55'e çıkmayı hedefleyen Ak Parti, CHP'nin kalesi olarak görülen İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy'la seçime iddialı olarak giriyor. İzmir'deki seçim yarışının muhalefet partisi CHP ile AK Parti arasında geçeceğini kaydeden Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy, "İzmir, demokrasiye inanan bir kent ve yasakların kalkmasında çok önemli bir rol üstleniyor. İzmirli seçmen geçmiş yıllarda da iktidarla uyumlu belediye başkanları seçti. İzmir, AB'ye uyum sürecindeki perspektifle bu yıl, AK Parti'yi seçerek iktidarla uyumlu bir belediye kazanacak" dedi.

Aksoy'un belediyecilik anlayışı

İzmir'in üçüncü büyük kent olmasına rağmen kişi başına düşen gelirde altıncı sırada olduğunu belirten Aksoy, ilk hedefinin İzmir'i ekonomik kalkınma ile Akdeniz'in güneşi haline getirmek olduğunu açıkladı. Belediye Başkanlığı makamının hizmete talip olma ve kendini hizmetlere vakfetme anlamına geldiğini dile getiren Aksoy, belediyeciliğin ise 'klasik hizmetler, Büyükşehir belediye başkanının görevini yasalarla sınırlamaması ve demokrasi' olmak üzere üç ayağının olduğuna dikkat çekerek, "Belediyenin mevcut imkanlarıyla başında iyi bir lider varsa klasik hizmetler sağlanması mümkün. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı görevlerini yasaların verdiği yetkilerle sınırlandırmadan İzmir'in, hatta Ege'nin bütün sorunlarını kendine dert edinip çözüm üretmeli. Demokrasiyi tabana yaymada en önemli işlev belediyeye düşmektedir. Eğer AB perspektifi içerisinde gidiyorsak bunu yapmak zorundayız. Halk, belediyeyi şikayetlerini iletecekleri bir kurum yerine sorunlarını ortaklaşa çözebilecekleri bir mercii olarak görmeli ve belediyeyi kendinden bilmeli" şeklinde konuştu.

Sık sık demokrasinin önemini vurgulayan Aksoy, demokrasinin içselleştirilmesinin ancak yerel yönetimlerle mümkün olacağını belirterek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yerel yönetim, demokrasinin gelişmesi ve içselleşmesi için en önemli organdır. Yerel yönetimlerin davranış biçimleri ve tutumları demokrasinin yerleşmesini sağlar. Bunu yapabilirsek insanlar evinde de mutlu olur. Siz çöp toplayan birinin fikrini alırsanız, o da gider evde çocuğunun fikrini alır."

Siyasete güven geldi

İçinde bulunduğu siyasetin son bir buçuk yıla kadar güven kaybettiğini ve siyasetin Ak Parti hükümeti ile tekrar güvenilen bir kurum haline geldiğini vurgulayan Aksoy, siyasetin özünde yeteneğine, ahlakına, deneyimine, bu ülke için sahip olduğu vizyona güven ve emanetin olduğunu söyledi. AK Parti hükümeti döneminde politikaya olan güvenin arttığını dile getiren Aksoy, "Siyasette bir değişim yaşanmalı. Eskilerle deneyim aktarmasının yanı sıra yeni yüzlerle misyonda, paradigmada bir değişiklik lazım. AK Parti bunu üstlendi" dedi.

Aksoy'dan renkli görüntüler

Seçim çalışmaları nedeniyle sokak sokak dolaşan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Taha Aksoy, aynı gün hem Karşıyaka'da simitçi tezgahının başına geçerek vatandaşlara İzmir gevreği dağıttı, hem de Ege Serbest Bölgesi'ndeki fabrikalarda dikiş makinesinin başına geçip işçi ve işverenlerin sorunlarını dinledi. Karşıyaka'da halkın arasına karışan Aksoy, AK Parti Sakarya Milletvekili Süleyman Güzdüz ile birlikte kendilerini simitçi tezgahında buldu. Milletvekili Gündüz'ün 'gel vatandaş, Karşıyaka'nın simidi bunlar' diye bağırması dikkat çekerken, Aksoy, vatandaşa verdiği gevrekleri tek tek sayarak ücretini ödedi. Bir kaç dakikada 40'a yakın simit dağıtan Aksoy, eşi Nilgün Aksoy'la birlikte İzmir gevreğinin tadına bakmayı da ihmal etmedi.

Günün ilerleyen saatlerinde Ege Serbest Bölgesi'ndeki fabrikaları ziyaret eden Aksoy, Meris Tekstil Fabrikası'nda dikiş makinesinin başına geçti. İşçilerin ve iş verinin sorunlarını dinleyen Aksoy, " İzmir'in ekonomik çekim merkezi olabilmesi ve yabancı sermayenin İzmir'deki sanayi bölgelerine getirilmesi çok önemli. Yabancı sermaye, bizim yönetimimizde İzmir'den kaçmayacak. İzmir'i bir çekim merkezi haline getireceğiz" dedi.

Referansı en sağlam aday

Siyasi arenada çok fazla tanınmayışını, siyasette yeni birisi olmasına bağlayan Aksoy, bu durumu eleştirenlere ve seçmenlerine; başta AK Parti olmak üzere kişisel özelliklerini, işiyle ilgili deneyimlerini, bilgi birikiminin yanı sıra kendisini tanıyan herkesi referans olarak gösteriyor. İş ve sosyal çevresi oldukça geniş olan Aksoy, AK Parti tabanının desteği ile aday olurken, daha önce yöneticilik yaptığı fabrikalardaki eski çalışanlarından da destek alıyor. "Bundan sonraki zamanımı İzmir'e yapılan hizmetler alacak" diyen Aksoy, " Ailemin benim zamanımdan alacağı pay, zamanla sıfıra bile düşebilecek. Çocuklarımın çocukluğunu beraber yaşayamamaktan rahatsız değilim. Çocuklarımla çocuk oldum ve doya doya yaşadım. Hiçbir pişmanlık duymadım. Eşimle hayatımızın her safhasını paylaştık ve yaşadık. Aile hayatını çok seviyorum. Annem-babam sağlar ve onlarla yaşamımı paylaşıyorum" diye konuştu.

Taha Aksoy Kimdir?

1947 yılında doğan Taha Aksoy, lise eğitimini İzmir'de tamamladıktan sonra Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden 1969'da mezun oldu ve aynı bölümde asistan olarak çalışmaya başladı. 1972 yılında yüksek lisans derecesini aldıktan sonra doktora çalışmalarına başladı ve çalışmalarına Münih Üniversitesi'nde devam etti.1975 yılında aldığı bir iş teklifi üzerine doktorasını yarıda bırakarak Türkiye'ye geri döndü.

1980 yılına kadar Betonsan Konut San. A.Ş.'nde Genel müdürlüğü görevinde bulundu. 1980- 1982 yılları arasında AFA İnşaat A.Ş.'nde Proje Yöneticisi ve Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 1982-1987 yılları arasında Melik Abdülaziz Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak ders verdi. Çeşitli kuruluşlarda üst düzey yöneticilik yapan Aksoy, ÇİMENTAŞ temsilcisi olarak KALDER, ESİAD ve TÜSİAD'a üye oldu. Aksoy, şimdiye kadar çalıştığı, kuruluşlarda iletişim, Kişisel Gelişim, stratejik Planlama ve Satış Psikolojisi eğitimleri verdi. AK Parti, ESİAD, TÜSİAD, İnşaat Mühendisleri Odası ve ODTÜ Mezunlar Derneği üyesi. Eczacı Nilgün Aksoy'la evli olan Taha Aksoy'un iki kızı var.

  • KENAN TOKGÖZ, İZMİR


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 лет назад