|

İzni aldı vatandaşlık isteyecek

Başbakan Erdoğan'ın, oturma izni için 'olur' verdiği moya moya hastası Ermeni genç Arthur Manukyan, dün emniyete gelerek 5 yıl oturma izni talep etti. Manukyan ailesi Türk vatandaşlığı için de başvuracak

Gül Akın
00:00 - 27/04/2010 Salı
Güncelleme: 23:20 - 26/04/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
İzni aldı vatandaşlık isteyecek
İzni aldı vatandaşlık isteyecek

CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman'ın talebi üzerine Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'de 5 yıl oturma iznine 'olur' verdiği moya moya hastası Ermeni vatandaşı Arthur (22) ve annesi Hasmik Manukyan (45), İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek oturma izni için müracaatta bulundu.

ARKADAŞLARIM AYDIN DER

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da başvuruları sırasında Manukyan ailesine 'geçmiş olsun' dileklerinde bulundu. Çapkın, “Başbakan ve bakanımızın talimatıyla aileye 5 yıl oturma izni veriyoruz. Biz kendileriyle yakından ilgileniyoruz. Arthur kısa sürede iyileşip top oynayacaksın. Ben de senin gibi Beşiktaşlıyım” dedi. Anne Hasmik Manukyan Türk vatandaşı olmayı istediklerini ve bunun için gerekli işlemleri başlatmayı düşündüklerini söyledi. Manukyan, izin sürecinde Başbakan Erdoğan'dan CHP'li Arıtman'a kadar emeği geçen herkese teşekkür etti. “Çok mutluyum” diyen Arthur Manukyan da şöyle dedi:

“İlginize teşekkür ederim. Benim iki adım var. Aydın Arthur. Duruma göre ikisini de kullanıyorum. Bazı arkadaşlarım Aydın bazıları Arthur der” Manukyan ailesi vatandaş olmayı da istediklerini bunun için de gerekli işlemleri başlatmayı düşündüklerini söyledi. Anne Hasmik ve oğlu Arthur Manukyan daha sonra emniyetten ayrıldı.

Arthur Manukyan, 5 yıl önce annesi Hasmik Manukyan ile birlikte çalışmak üzere Erivan'dan İstanbul'a gelmiş ve burada hasta olduğunu öğrenmişti. Manukyan, tedavi için Türkiye'de kaçak kalıyordu.



14 yıl önce