|

Jandarma doğa nöbetinde

Van’da terör örgütlerine ve uyuşturucu kaçakçılarına göz açtırmayan jandarma ekipleri, tuttukları “doğa nöbeti” ile yaban hayatını da koruyor. Göç dönemlerinde Van Gölü’ne gelen flamingo ve ötücü kuğuları koruyan jandarma ekipleri, devriye faaliyetleri ve yol kontrolleri sırasında da kaçak avlanılan 165 kekliğin doğal yaşam alanlarına bırakılmasını sağladı.

Yeni Şafak
04:00 - 25/12/2018 Salı
Güncelleme: 00:09 - 25/12/2018 Salı
Yeni Şafak
Ekipler, denetimleriyle yaban hayatının korunmasına öncülük ediyor.
Ekipler, denetimleriyle yaban hayatının korunmasına öncülük ediyor.

Van’da terör örgütlerine ve uyuşturucu kaçakçılarına yönelik başarılı operasyonlar gerçekleştiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, “doğa nöbeti” sayesinde de yaban hayatını koruyor.

Son günlerde Van’da terör örgütüne ait çok sayıda sığınağı imha eden, silah, mühimmat, patlayıcı ve yaşam malzemesi ele geçiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, devriye faaliyetleri ve yol kontrolleri sırasında da kaçak avlanılan 165 kekliğin doğal yaşam alanlarına bırakılmasını sağladı. Göç dönemlerinde Van Gölü çevresindeki sulak alanlara gelen flamingo ve ötücü kuğu gibi kuş türlerinin rahat bir üreme dönemi geçirmeleri için devriye faaliyeti yürüten jandarma ekipleri, aynı zamanda kaçak avcılara yönelik denetimleriyle de yaban hayatının korunmasına öncülük ediyor.


FLAMİNGO VE KUĞU GİBİ TÜRLERİ DE KORUYORUZ

Gevaş İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alper Ekmekçioğlu, İl Jandarma Komutanlığı olarak doğal yaşamın korunması konusunda büyük bir hassasiyet gösterdiklerini söyledi. Bölgeye doğada nadir bulunan hayvanların geldiğini belirten Ekmekçioğlu, bu çerçevede 2018’de 30 ayrı olayda 165 kekliğe “Kara Avcılığı Kanununa muhalefet” suçu kapsamında el koyarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim ettiklerini kaydetti. Kaçak avcılık yapanlara yönelik idari cezaların da uygulandığını aktaran Ekmekçioğlu, “Bu konuda şu ana kadar gösterdiğimiz hassasiyeti bundan sonra da göstereceğiz. Burada, flamingolar, Rusya bölgesinden gelen beyaz kuğu gibi türlere ev sahipliği yapıyoruz. Onların korunması için de aynı hassasiyeti gösteriyoruz” diye konuştu.

#Van
#Terör
#Doğa
#Nöbet
5 yıl önce