|

Jandarmanın hayat kurtaran operasyonuna ödül

Skorsyk firması, 10 Temmuz 2018'de serinlemek için Dicle Nehri'ne giren çoğu çocuk ve kadın 12 vatandaşı mahsur kaldıkları adadan kurtaran Jandarma personelini "kurtarma sertifikası" ile ödüllendirdi.

Yeni Şafak
15:02 - 4/01/2019 Cuma
Güncelleme: 14:37 - 5/01/2019 Cumartesi
AA
Jandarma ekipleri, çoğu çocuk ve kadın 12 vatandaşı kurtarmıştı.
Jandarma ekipleri, çoğu çocuk ve kadın 12 vatandaşı kurtarmıştı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 10 Temmuz 2018'de Diyarbakır Jandarma Hava Grup Komutanlığına gelen çoğu çocuk ve kadın 12 kişinin, serinlemek için girdikleri Dicle Nehri'nde suların aniden yükselmesi sonucu nehir ortasında bulunan adada mahsur kaldıkları ihbarı üzerine kurtarma çalışması başlatıldığı hatırlatıldı.

Yapılan keşifler sonucu nehirdeki su seviyesinin helikopteri emniyetsiz bir duruma sokmayacağı, geç kalınması halinde ise vatandaşların hayati tehlike altına gireceği düşünülerek helikopterin bölgeye hiçbir teçhizat kullanmadan iniş yaptığı kaydedilen açıklamada, mahsur kalanların helikoptere alınarak emniyetli bir noktaya tahliye edildiği bildirildi.

Açıklamada, kurtarma operasyonunda görevli Jandarma Pilot Binbaşı Utku Aşkın, Jandarma Pilot Yüzbaşı Ayacan Savaş, Jandarma Uzman Havacı Astsubay Kıdemli Çavuş Güner Kızıl'a gösterdikleri cesaret ve yeteneklerinden dolayı Skorsky firması tarafından "kurtama sertifikası" verildiği kaydedildi.


#Dicle Nehri
#Skorsky
5 yıl önce