|

Jandarmaya 10 Emir

Ceylan derisine yazılı 10 Emir incelemeye alındı.

Yeni Şafak
00:00 - 20/09/2000 Çarşamba
Güncelleme: 10:33 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv



S P O T

Tevrat'taki '10 Emir'i içeren tarihî vesikaları, jandarma ekiplerine satmaya çalışan 1 kişi suçüstü yakalandı.

Tevrat'taki '10 Emir'i içeren tarihî vesikaları, müşteri gibi davranan jandarma ekiplerine satmaya çalışan 1 kişi, suçüstü yakalandı. Bir istihbaratı değerlendiren jandarma ekipleri, İbrahim Güvenli'nin (28) elinde bulundurduğu tarihî eserleri satmak üzere müşteri aradığını belirledi. Bunun üzerine müşteri gibi davranarak Güvenli ile bağlantı kuran jandarma ekipleri, tarihî eserleri göstermek amacıyla Bahçeşehir'de tespit edilen buluşma yerine gelen Güvenli'yi gözlem altına aldı.

Üstü aranan ve elindeki paket kontrol edilen Güvenli'de, 3 parça ceylan derisi üzerine yazılmış ve Tevrat'taki '10 Emir'i içeren tarihî vesikalar ele geçirildi. Güvenli'nin üzerinde ayrıca, ruhsatsız 1 adet tabanca ile bu silaha ait 2 fişek bulundu.

Ele geçirilen tarihî vesikaların uzmanlarca incelemeye alındığı ve sanık İbrahim Güvenli'nin de adli makamlara sevkedileceği bildirildi. Tevrat'ta yer alan 10 Emir Yahudiler'in davranış ve inancına dair temel düsturları içeriyor.

ON EMİR NEDİR?


Tanrınız olan Rab benim

Şirk koşmayacaksın

Put yapmayacaksın

Bir gün tatil yapacaksın

Ebeveynini sayacaksın

Öldürmeyeceksin

Zina etmeyeceksin

Çalmayacaksın

Yalan tanıklık etmeyeceksin

Komşunun hiçbir şeyine göz dikmeyeceksin --------------- imza ve tarih ---------------- --------------- imza ve tarih ---------------- Geri OKU
#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce