|

Kabul edilemez mazur görülemez

Aa
00:00 - 20/08/2012 Pazartesi
Güncelleme: 00:06 - 20/08/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Kabul edilemez mazur görülemez
Kabul edilemez mazur görülemez

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BDP'li milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasıyla ilgili, 'Gerçekten hangi perspektiften bakılırsa bakılsın bu kabul edilemez, mazur görülemez bir tutumdur' dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bayram namazını Konya kent merkezindeki tarihi Namazgah'ta kıldı. Davutoğlu, namazın ardından vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. BDP'li milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasına değinen Davutoğlu, 'Gerçekten hangi perspektiften bakılırsa bakılsın bu kabul edilemez, mazur görülemez bir tutumdur. Mübarek Ramazan ayında oradaki kardeşlerimize, korucular da dahil olmak üzere askerlerimize saldırmakta behis görmeyen, bir anlamda tüm millete savaş açmış, halkımızın her kesimine savaş açmış terör mensuplarıyla bu şekilde bir ilişkide bulunmak böyle bir temasa geçmek doğrusu bu halkın oylarıyla seçilmiş Parlamento'da bulunan vekillere yakışmayan bir tutumdur' dedi.

Suriye'deki zulme de dikkati çeken Davutoğlu, Müslümanların kalbinin Suriye'deki Müslümanlarla çarptığını ifade ederek, "İnşallah Türkiye'ye gelmelerini gerektiren şartlar ortadan kalkar ama bu şartlar ortadan kalkmadığı sürece Türkiye her zaman bu kardeşlerimizin diyarı olacak ve onlara yardım elinin uzatıldığı ülke olmaya devam edecektir' diye konuştu.

LÜBNAN İLE TEMASTAYIZ

Daha sonra Mevlana Kültür Merkezi'ndeki bayramlaşma törenine katılan Bakan Davutoğlu, Lübnan'da Türk vatandaşlarının kaçırılmasıyla ilgili bir soru üzerine, konuyla ilgili Lübnanlı makamlarla temas halinde olduklarını söyledi. Davutoğlu, 'Kaçırılan vatandaşlarımızın ailelerine hayırlı bir haber vermek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Ailelerine sabır diliyorum. Libya'dan vatandaşlarımızı zor şartlarda ailelerine kavuşturmuştuk. İnşallah bu vatandaşlarımızı da ailelerine sağ salimen kavuştururuz' diye konuştu.


Çocukları unutmadı

Davutoğlu, ardından eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı Çocuk Yuvası'na giderek, burada kalan çocukları ziyaret etti. Davutoğlu, 'çak' yaparak şakalaştığı çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocuk Yuvası'nda kalan çocuklara hediyeler veren Davutoğlu, ardından bebeklerin bulunduğu kata çıktı. Davutoğlu, buradaki bir bebeği kucağına alarak sevdi.



12 yıl önce