|

Kaçak avcılar yakalandı

Gümüşhane''nin Şiran ilçesinde kaçak avlandıkları tespit edilen 3 kişi yakalandı. Kaçak avcılara kişi başı 437 Lira para cezası uygulandı.

İha
00:00 - 6/02/2013 Çarşamba
Güncelleme: 09:56 - 6/02/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Kaçak avcılar yakalandı
Kaçak avcılar yakalandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü Gümüşhane Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi (DKMP) ile Şiran Avcılar ve Yaban Hayatı Koruma Derneğinin ortaklaşa yürüttüğü denetimler sırasında ilçeye bağlı Babacan Köyü kırsalında saat 3 avcıya rastlandı.

Yapılan kontrollerde avcı belgesi olmadan avlandıkları tespit edilen kişilere, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununun Hüküm Maddesi 14/2, Ceza Maddesi 24/3 gereğince, avcı belgesi olmadan avlanma kabahatinden dolayı kişi başına 437 TL idari para cezası uygulandı.

Gümüşhane DKMP Mühendisi Haydar Tekin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Yaban hayatını korumak, geliştirmek, gelecek nesillere aktarmak ve avcılık faaliyetlerinin sürdürülebilir bir politika izleyerek yapılmasını sağlamak bizim en temel görevimiz.

Bu nedenle önümüzdeki dönemde köylerde av ve yaban hayatının korunması, gelecek nesillere aktarılması ve sürdürülebilir avcılıkla alakalı olarak eğitimler planlamaktayız. Bunun yanında arazi ve yol denetimlerine de kesintisiz olarak devam ediyoruz. Bu aydan sonra yaban hayvanları üreme dönemine girdikleri için vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını istiyoruz.'' dedi.

Tekin, Gümüşhane il genelinde ise 2013 yılı Ocak ayı içerisinde 13 kişiye kaçak avdan dolayı toplam 5 bin 22 Lira idari para cezası uygulandığını da sözlerine ekledi.

11 yıl önce