|

Kaçakçılara göz açtırılmadı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 11 ilçede yaptığı başarılı operasyonlarla tarihi eser kaçakçılarına göz açtırmadı. Operasyonlarda, piskopos başı şeklinde sunu kabı, Helenistik dönem asker matarası ve el yazması Kur'an’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

Yeni Şafak
04:00 - 29/01/2019 Salı
Güncelleme: 00:19 - 29/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonu sayesinde birçok tarihi eser kaçakçıların elinden kurtarıldı.
Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonu sayesinde birçok tarihi eser kaçakçıların elinden kurtarıldı.

İstanbul polisi ocak ayının başından bu yana tarihi eser kaçakçılarına 11 farklı operasyon düzenledi. Kağıthane, Sarıyer, Şişli, Sultanbeyli, Pendik, Kartal, Küçükçekmece, Üsküdar, Çekmeköy, Bakırköy ve Fatih'te yapılan operasyonlarda Doğu Roma, Bizans ve İslam dönemlerine ait tarihi eserler bulundu.


El yazması Piskopos başı şeklinde sunu kabı, Helenistik döneme ait askeri matara, altın vaftiz madalyası'nın da aralarında bulunduğu bin 202 sikke, bin 155 metal obje, mermer sütun, detektör ve deri kaplı el yazması Kuran-ı Kerim ele geçirildi.


SERBEST BIRAKILDILAR!

  • Operasyonlarda 10 kişi yakalanarak gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla haklarında adli işlem başlatılan şahıslar serbest bırakıldı. Ele geçirilen tarihi eserler detaylı inceleme yapılması için İstanbul Arkeoloji Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi ve Harbiye Askeri Müzesi'ne gönderileceği öğrenildi.
#İstanbul
#Kaçakçılık
#Tarihi eser
5 yıl önce