|

Kaçan dana denize böyle atladı

İzmir'in İnciraltı semtinde bulunan kurban kesim merkezinden kaçan kurbanlık dana, çevrede heyecanlı dakikalar yaşattı.

Cihan
00:00 - 25/10/2012 Perşembe
Güncelleme: 19:21 - 25/10/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Kaçan dana denize böyle atladı
Kaçan dana denize böyle atladı

Sahipleri ve vatandaşların yakalamak için kovaladığı dana, önce Engelliler Parkı'na girdi. Buradan deniz kıyısına koşan dana, kendisini kovalayan sokak köpeklerinden kurtulmak için denize girdi. Denizde bir süre yüzen dana daha sonra ise kıyıya çıktı. Polis ve vatandaşların kovaladığı dana, parkın içinde yakalanarak bağlandı ve sahiplerinin izniyle kesildi.

Kurban Bayramı'nın birinci günü İnciraltı kurban kesim yerine getirilen bir dana sahiplerinin elinden kurtularak kaçmaya başladı. İnciraltı'na doğru kaçan dana, buradaki Engelliler Parkı'na girdi. Parktaki görevlilerin kapıyı kapatması üzerine denize doğru koşan dananın arkasına sokak köpekleri takıldı. Vatandaşlar ve sokak köpeklerinin kovaladığı dana deniz kıyısına geldi. Bir süre kıyıda koşturan dana daha sonra denize girerek bir süre denizde yüzdü. Deniz Polisi botunun devreye girmesiyle kıyıya doğru gelen dana, kıyıya çıkınca yeniden koşmaya başladı. Sokak köpeklerinden korkan danayı parkın çıkış noktasına yakın bir yerde sıkıştıran park görevlileri hayvanı yakalamayı başardı.

Kurbanlık hayvanın sahipleri de bir süre sonra olay yerine geldi. Belediyenin kesim ekipleri, sahiplerinden izin ve vekâlet aldıktan sonra danayı parkta kesti.

12 yıl önce