|

KADEK de AB gündeminde

PKK ve DHKP-C'nin Avrupa Birliği'nin terör örgütleri listesine alınmasının ardından PKK'nın yerini alan KADEK'in de AB'nin gündeminde olduğu belirtildi. AB Komisyonu kaynakları, "bu konunun gözden kaçırılmadığını" bildirdiler.

Yeni Şafak
00:00 - 7/05/2002 Salı
Güncelleme: 12:55 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

AB Komisyonu kaynakları, AB'nin terör örgütleri ve teröristler listesine alınan PKK'nın isim değiştirmesinin ve "Kürdistan Özgürlük ve Demokrasi Kongresi" (KADEK) adını almasının "gözden kaçan bir unsur olmadığını" ifade ettiler. AB Komisyonu Sözcüsü Gunnar Wiegard, geçen hafta sonunda yaptığı açıklamada, AB terör örgütleri ve teröristler listesine "PKK" ve "DHKP-C"nin alınmalarının kararlaştırıldığını, "KADEK" isminin "şimdilik" listeye girmediğini, ancak yakın bir gelecekte girebileceğini söylemişti. AB Komisyonu sözcüleri, AB terör listesinin bir "süreklilik" içerdiğini, listenin her an yenilebileceğini, bu konuda görüşmelerin gizli olduğunu belirtiyorlar. Yetkililer, terör örgütü PKK yandaşlarının, 16 Nisan'da Brüksel'de yaptıkları açıklamada isim değişikliğini duyurduklarını, bu tarihten sonra yapılan yazılı ve sözlü açıklamalarda, PKK ve KADEK isimlerinin bütünleştiğinin görüldüğünü, bu konuda kanıt nitelikli belgelerin kendilerine Türkiye ve bazı AB üyesi ülkeler tarafından iletildiğini ifade ettiler.

Özel girişim gerekmiyor
KADEK isminin de AB listesine alınması için "özel bir girişim gerekmediği" belirtiliyor ve konunun "gizli gündemde yer aldığı" ve "hukuksal bir yaklaşımın" da söz konusu olduğu bildiriliyor. AB'nin, geçen hafta, terör örgütleri PKK ve DHKP-C'yi listeye dahil etmesinin ardından, Türkiye'nin temkinli bir yaklaşım sergilediği ve "uygulamayı görmek" istediği gözlemleniyor.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce