|

Kadının hakkını erkekler arasın!

UNICEF Türkiye Program Koordinatörü Pieters, kadınerkek eşitliğini sağlamak için erkeklerin desteğinin şart olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
01:00 - 18/12/2005 Pazar
Güncelleme: 14:42 - 5/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Kadının hakkını erkekler arasın!

TBMM Töre ve Namus Cinayetleri Komisyonu'na bilgi veren UNICEF Türkiye Program Koordinatörü Lila Pieters, kadın-erkek eşitliğini sağlamaya yönelik kampanyalar düzenlenmesi, bu tür kampanyaların başarıya ulaşabilmesi için de işin başında erkeklerin olması gerektiğini söyledi.

UNICEF'in bir çok ülkede bu tür kampanyalara destek verdiğini bildiren Pieters, kampanyaların başarısıya ulaşmasında 'erkeklerin' katkısının şart olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: "Eğer bu kampanyaların lideri, o ülkenin önde gelen liderlerinden değilse ve de erkekler bu konuda yeterince işin içine dahil değillerse, pek başarılı olamıyor." Çalışan kadının ekonomik güç kazandığına ve bu konumun şiddete kapı açabildiğine dikkat çeken Pieters, kadının eşit haklara sahip olmasının erkek psikolojisini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Pieters şöyle konuştu: "Kadının çalışma hayatına katılması, para kazanması lazım. Ama kadınları ekonomik açıdan güçlendirirken, psikolojik açıdan eşleriyle nasıl baş edecekleri konusunda hiçbir katkıda bulunmuyoruz. Ondan sonra erkek kendini güçsüz hissediyor . Sonuç hem kadına hem de çocuklara yönelik fiziksel şiddet oluyor."

  • ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / ANKARA


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce