|

Kadir Gecesi hürmetine akan kan dursun

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tüm İslam âleminin Kadir Gecesi''ni kutladıktan sonra ''Yâ Rab, bu gece hürmetine, İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşlarının durmasını, bütün kardeşlerimizin bayrama huzur ve güven içerisinde ulaşmasını nasip eyle'' diye dua etti.

Haber Merkezi
00:00 - 3/08/2013 Cumartesi
Güncelleme: 23:31 - 2/08/2013 Cuma
Yeni Şafak
Kadir Gecesi hürmetine akan kan dursun
Kadir Gecesi hürmetine akan kan dursun

Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu gece idrak edilecek Kadir Gecesi ile ilgili bir mesaj yayımladı. İslam coğrafyasında kadın, çocuk, yaşlı demeden Müslümanlara reva görülen zulüm, şiddet ve cinayetlerin üzüntüsü nedeniyle Ramazan ayının buruk geçtiğini belirten Görmez, Kadir Gecesi nedeniyle yayınladığı mesajında, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi hürmetine İslam coğrafyasında akan kanın ve gözyaşının durması için dua etti.

HÜZÜN VE SEVİNÇ BİR ARADA

''Ramazan ayının son günlerinde Müslümanların hüznü ve sevinci bir arada yaşıyor. Hüznün sebebinin Ramazan ayının sona eriyor olması, sevincin sebebinin ise Kadir Gecesine kavuşmak'' diyen Görmez, ''Kur''an rahmet yüklü evrensel mesajlarıyla insanı yüceltmiş, onu şereflendirmiştir. Ancak ne zaman insan Kur''an''ın kadrini bilemez olmuşsa, o vakit beşerin ve ümmetin kadri düşmüştür. Bugün de İslam coğrafyası bir ilim ve medeniyet, bir barış ve esenlik coğrafyası olmaktan gittikçe uzaklaşıyorsa bunda Kur''an''a hak ettiği kıymetin verilmiyor olmasının payı hiçbir zaman göz ardı edilmemelidir.'' ifadelerini kullandı.

YÜREKLERİMİZ DAĞLANDI

Görmez, ''Ramazan ayı boyunca İslâm coğrafyasında kadın, çocuk, yaşlı demeden Müslümanlara reva görülen zulüm, şiddet ve cinayetlerin üzüntüsünün yürekleri dağladığını vurgulayarak, ''Bu hüzünle Ramazanımız buruk geçti. Kadir gecesini idrak ederken, dünyanın neresinde olursa olsun açların, yoksulların, mahrumların, mağdurların, zayıf bırakılmışların, zulme uğramışların haklarına dikkat kesilmek, onların dertleriyle dertlenmek, acılarına ortak olmak, yaralarını sarmak hepimizin vazifesidir. '' dedi.

AKAN KAN DURSUN

''Yâ Rab, bu gece hürmetine, İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşlarının durmasını, nasip eyle'' diye dua ederek ''İslam âleminin mübarek Kadir Gecesini en içten dileklerimle kutluyor, huzur ve barış içinde Ramazan Bayramına kavuşmayı niyaz ediyorum'' dedi.

Nimet ve lütuf karşısında nankörlük

Mehmet Görmez mesajının bir bölümünde ''Dünyanın birçok yerinde böyle bir gecede ve böyle bir kitaptan sonra halen kan akıyor olması, halen masum çocukların ölüyor olması, halen annelerin gözyaşı döküyor olması, bu aydınlık rehberinden sonra halen zulmün, zulumatın, haksızlığın, insanların gönüllerini karartıyor olması ve halen kardeşin kardeşi katlediyor olması ne hazin bir durumdur, Allah''ın nimet ve lütufları karşısında ne büyük bir körlük, ne büyük bir nankörlüktür'' diyen Görmez, ''Böyle bir ortamda, bu geceyi vesile kılıp, Kur''an''ın kadrini kıymetini bilmeli ve bu gecede dünya semasına inen Kur''an''ı tekrar gönül semalarımıza indirmeliyiz.'' şeklinde konuştu.


11 yıl önce