|

Kafes Poyrazköy'le birleşti Kuban yine tahliye istedi

Kafes Eylem Planı davası, Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat ile ilgili görülen dava ile birleştirildi. Üye hakim Oktay Kuban yine tutuklu sanıkların tahliye edilmesini istedi

Mücahid Yapıcı
00:00 - 19/06/2010 Cumartesi
Güncelleme: 02:35 - 19/06/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Kafes Poyrazköy'le birleşti Kuban yine tahliye ist
Kafes Poyrazköy'le birleşti Kuban yine tahliye ist

Kafes Operasyon Eylem Planı'na ilişkin dava, eylemlerin bağlantılı olduğu, sonuçları itibariyle birbirlerini etkiledikleri, delillerin büyük oranda ortak olduğu gerekçesiyle, Poyrazköy davası ile birleştirildi. Tutuklu sanıklar, Deniz Piyade Kurmay Kıdemli Albay Mücahit Erakyol, Deniz Kurmay Albay Levent Gülmen, Deniz Kurmay Yarbay Halil Özsaraç'ın tahliye talebi ise kuvvetli suç şüphesinin devam etmesi ve Kafes Eylem Planı'na ilişkin TÜBİTAK'a yaptırılan incelemenin sonucunun gelmemesi nedeniyle reddedildi. Sanıkların tahliye edilmesi yönünde oy kullanan üye hakim Oktay Kuban, aynı zamanda davaların birleştirilmemesini istedi.

KUBAN: ŞÜPHELİ SUÇ OLGUSU YOK

Kuban şerh kararında, "Dosyadaki mevcut bilgi ve belgelerin atılı suçun unsurlarına göre kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olgular oluşturmaması ve hukuki niteliği ile sanıkların ifadeleri birlikte değerlendirildiğinde tutuklu sanıklar hakkında kuvvetli suç şüphesi varlığını gösteren olgular bulunmamaktadır"

dedi. Kuban birleştirmenin davanın uzamasına neden olacağını ve kaliteli bir yargılama yapılmasına engel olacağını savundu.



14 yıl önce