|

Kalın: PYD'nin toprak kazanmasına izin vermeyeceğiz

Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili BBC'ye konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Sınırımızda güvenliği sağlayacağız. Bu, Suriye'nin toprak bütünlüğü açısından da çok önemli. PYD gibi ayrılıkçı bir örgütün daha fazla toprak kazanmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Yeni Şafak
23:06 - 22/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:20 - 22/01/2018 Pazartesi
Diğer
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili
Rusya, İran ve uluslararası koalisyonla
bir koordinasyon kurulduğunu da söyledi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Türkiye ve NATO ilişkileri konusunda da, "
NATO'dan çok az destek gördük. Milletimiz 'NATO nerede?' diye soruyor. Ama tabii bu biz NATO'dan uzaklaşıyoruz ya da NATO bizden uzaklaşıyor anlamına gelmiyor
" diye konuştu.
"Teröristler 700 kez Türkiye'yi hedef aldı"

"PKK'nın Suriye ayağı olan PYD/YPG son bir yıl içerisinde Türkiye'yi hedef alan 700'ün üzerinde saldırı gerçekleştirdi. Hatay'ı, Kilis'i vurdu, birçok kayıp verdik. Biz onları defalarca uyardık."

"PYD'nin daha fazla toprak kazanmasına izin vermeyeceğiz"

Afrin'de de aynı tabloyu görmek istiyoruz. Buradan da teröristler temizlenecek. Burayı da yerel halk yönetecek. İnsani yardım göndereceğiz. Sınırımızda güvenliği sağlayacağız. Bu, Suriye'nin toprak bütünlüğü açısından da çok önemli. YPG gibi ayrılıkçı bir örgütün daha fazla toprak kazanmasına izin vermeyeceğiz.

Asıl amaç da bunlardır. Bu kesinlikle Kürtlere ya da Suriye'ye ya da Afrin'e karşı bir operasyon değildir. Bu, ABD'nin Menbiç'te ya da Suriye'nin başka noktalarında Daeş'le mücadele ediyor diye destek verdiği terör örgütüne karşı yapılan bir operasyondur. Biz sınırımızdaki bu tehdidi bertaraf etmek istiyoruz.

#PYD
#Terör
#PKK
6 yıl önce