|

Kalleş tuzak

4 PKK’lının öldürüldüğü Ağrı’daki çatışmada 5, Amanos Dağlarındaki EYP’li tuzakta ise 3 asker yaralandı. Hatay’daki yaralılardan birinin durumu ağır.

Haber Merkezi
04:00 - 7/12/2019 Cumartesi
Güncelleme: 01:20 - 7/12/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Yaralanan asker
Yaralanan asker

Ağrı Tutak kırsalında Jandarma ve Emniyet’in ortak operasyonunda PKK’lı teröristlerle sıcak temas sağlandı. Soğukpınar köyünde saklandıkları binadan güvenlik güçlerine ateş açan teröristlerden 3’ü olay yerinde, biri ise kaçarken etkisiz hale getirildi. Şiddetli çatışmada yaralanan 5 askerden 2’si ayakta tedavi edilirken, diğer 3’ünün ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Hatay’daki Amanos Dağları’nda da teröristlerce önceden toprağa tuzaklanmış EYP infilak etti. İskenderun ve Dörtyol yaylalarında arazi tarama çalışması yapan askerlerden 3’ü Yağmurçalağı Tepe mevkiinde meydana gelen patlama sonucu yaralandı. İskenderun Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan askerlerden birinin durumu ağır.

  • Üç terörist teslim oldu
  • Terörle mücadeledeki kararlılık neticesinde PKK’dan kopuş ve çözülmeler hız kazandı. Irak’ın kuzeyindeki kamplardan kaçan 3 PKK’lı terörist dün Şırnak Silopi’de güvenlik güçlerine teslim oldu. 1 Ocak’tan bu yana teslim olan terörist sayısı 200’ü geçti.
  • Lice’de 1 ton esrar
  • PKK’nın finans kaynakları da kurutuluyor. Kıran-5 operasyonu kapsamında Diyarbakır Lice’de kayalıklar ve çalılar arasına gizlenmiş 31 çuval ve 3 jelikan bidon içinde 1 ton esrar ele geçirildi. Bölgede tespit edilen bir PKK sığınağı da imha edildi.
#Ağrı
#PKK
#EYP
#Terörist
#Yağmurçalağı Tepe
4 yıl önce