|

Kamer Genç siyaseti bırakıyor

Kamer Genç siyaseti bırakacağı tarihi açıkladı.

Milliyet
00:00 - 5/05/2013 Pazar
Güncelleme: 10:26 - 5/05/2013 Pazar
Yeni Şafak
Kamer Genç siyaseti bırakıyor
Kamer Genç siyaseti bırakıyor

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç yine gündemde. Meclis Genel Kurulu'nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yönelik sözleri büyük gürültü kopardı. Depremin artçıları da şiddetli oldu. AK Parti Tokat milletvekili Zeyid Aslan, üzerine yürüdüğü Genç'e, Meclis stenograflarının konuşmaları yazarken yüzünü kızartan sözler sarf etti. Meclis'te son bir haftadır yaşanan tartışmalarda yine anneleri, eşleri, kızları üzen hakaretler, küfürler havada uçuştu.

Kamer Genç geçen hafta Meclis'te Fatma Şahin'e 'Atatürk'ün getirdiği bu devrimler, kadınlara sağladığı haklar olmasaydı, işte siz de bilmem hangi tarikat mensubu bir vatandaşın, bilmem kaçıncı karısı durumuna düşerdiniz." demişti. Milliyet gazetesinden Serpil Çevikcan'a verdiği röportajda Fatma Şahin'in şahsını kasteden, ona hakaret amaçlayan bir kastım yoktu. Yanlış anlama var." dedi. Eşiyle birlikte görüntü veren Kamer Genç, siyaseti bırakacağı tarihi de açıkladı. Kamer Genç'in eşi Sevim Hanım'ın en büyük hobisi resim yapmak. Sevim Hanım, eşi Kamer Genç'in de resimlerini yapıyor.

'BU DÖNEM BIRAKABİLİRİM'

Eşiniz, "bırak artık bu siyaseti" demiyor mu?

O devamlı istiyor bırakmamı. Ama ben kendime göre bunu seçmişim.

Bu son dönem olabilir yani?

Evet. Ama bakıyorum, parlamento hukukunu bilen çok az insan var. Bir de memleket bu kadar hor kullanılırken birilerinin çıkıp orada bunu gür sesle söylemesi lazım. Söyleniyor belki ama benim tarzımda söylendiği zaman halkta daha fazla yansıma yapıyor.

11 yıl önce