|

Kanada televizyonunda İstanbul'u tanıtacak

Tarihi ve turistik mekanları ile sosyal hayatının tanıtılacağı Dünden Bugüne İstanbul adlı bir programın çekimleri için İstanbul'a gelen Kanadalı yapımcı Lio Kiefer, Eyüp'teki Pierre Loti Kahvesi'nden Haliç'e bakmaya doyamadı.

Yeni Şafak
00:00 - 8/08/2004 Pazar
Güncelleme: 16:16 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Kanada televizyonunda

İstanbul'u tanıtacak
---------------------- manset ---------------------

  • ŞAMİL KUCUR / İSTANBUL


    Kanadalı Lio Kiefer, otuzüç sene sonra elinde kamerası ile çekim yapmak için geldiği İstanbul'da, Pierre Loti Kahvesi'nde tavşan kanı çayını yudumladığı Haliç'e hayran oldu. Kanada'da Quebec'te yaşayan Fransız asıllı Lio Kiefer, ilk olarak yedi yaşında iken babası ile geldiği İstanbul'un modern ve otantik yönlerini anlatacak bir tanıtım filmi çekmek için geldi. Kiefer, otuzüç yıl aradan sonra Kanada televizyonu için çekimleri yapmak üzere geldiği İstanbul'un çok değiştiğini söylüyor: "İstanbul çocukluk yıllarımdan hatırladığım kadarı ile çok güzel bir şehirdi. Bu gün de aynı güzelliğini koruyor. Ancak, aşırı beton yapılaşma, trafik ve insan yoğunluğundaki artış çabuk farkediliyor." İstanbul'un dünyanın en güzel şehirlerinden olduğunu ancak hakettiği şekilde tanınmadığını belirten Kiefer, çekimlerinde modern ve otontik özellikleri ile yaşayan İstanbul'u yansıtacağını söyledi.
    Eyüp'teki Pierre Loti Kahvesi'nde tavşan kanı çayını yudumlayarak Haliç'i seyre dalan Kiefer'in gezdiği gördüğü ülkelerden kırk ülkeye ait kırk hikayeden oluşan 'Kırk Kartpostal, Kırk Ülke' adlı yazdığı kitabı çok yankı bulmuş. Merakla beklenen kitabının ikincisi de yolda imiş.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce