|

Kanatlarını açınca boyu 2 metreye ulaşıyor

Bilecik'te kanatlarını açınca boyu 2 metreye ulaşan yaralı puhu kuşu görenleri hayrete düşürdü. Yaralı kuş Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altına alındı.

Yeni Şafak
17:00 - 24/10/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 17:02 - 24/10/2017 الثلاثاء
IHA
Yaralı puhu kuşu tedavi altına alındı.
Yaralı puhu kuşu tedavi altına alındı.

Bilecik merkez Ertuğrulgazi Mahallesi Kösedere mevkinde "Elektrik tellerine takılmış bir kuş var" ihbarını değerlendiren Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanları, yaralı puhu kuşunu tellerden kurtardı.

Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen baykuşgillerden olan puhu kuşu burada tedavi altına alındı.

Tedavi süreci hakkında bilgi veren Bilecik Belediyesi Veteriner İşler Müdürü Nedret Avcı, kanatlarını tam açtığında 2 metre boyuna ulaşan puhu kuşunu tedavi altına aldıklarını belirterek, "Bu kuşu tellere takılmış halde. bulduk, ve tellerden kurtararak buraya getirdik. Tedavisini barınağımızda yapıyoruz. Bu puhu kuşu ilimizde nadir görülen hayvanlardan bir tanesi. Baykuş türüne ait. Bunun yaklaşık kanat uzunluğu şu anda 1 metreye yakın. Geceleri çıkan bir hayvan. Geceleri tavukları, civcivler ile avlanan yırtıcı bir hayvan. Koruma altına aldık. Tedavisi bittikten sonra doğaya geri salacağız" dedi.



"Kanatları açtığında yaklaşık bir insan büyüklüğüne yakın"

Avcı, puhu kuşunun tedavisinin ardından doğaya salınacağı belirterek, "Tek kanadının uzunluğu yaklaşık 1 metre. komple uzunluğu 2 metreye yakın bir hayvan. Kanatlarını açtığında yaklaşık bir insan büyüklüğüne yakın bir hayvan. Kanatlarına baktık herhangi bir sıkıntısı yok. Ayaklarında tellere takılmadan dolayı bir problem var. bu hayvanlar kolay, kolay yakalanmıyor. Fakat avcıların vurması sonucu tellere takılması elektrik tellerine takılması sonucu bu şekilde yaralanmalar kaynaklanıyor. Bu sadece tellere takılmış herhangi bir avcı tarafından vurulmamış. Görenler tavuk sürüsüne saldırırken tellere takıldığı söyledi" diye konuştu.

Öte yandan tedavisi yapılan puhu kuşu Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde bir kafes içine konularak, ziyaretçilere gösterilecek.

#Puhu kuşu
#Bilecik
#Nedret Avcı
٪d سنوات قبل