|

Kandil paniği!

TSK’nın Kandil operasyonu Amerika’yı tedirgin etti. Örgütün Kandil’den Sincar’a taşınacağı iddia edilirken, Amerika 200 kişilik kara gücünü buraya konuşlandırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/06/2018 Tuesday
Güncelleme: 01:04 - 5/06/2018 Tuesday
Yeni Şafak
Kandil yürüyüşü ABD cephesini paniğe sevk etti.
Kandil yürüyüşü ABD cephesini paniğe sevk etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kandil yürüyüşü ABD cephesini paniğe sevk etti. PKK'nın merkez üssü durumundaki Kandil' in terörden temizlenmesi sonrası örgütün Sincar'a taşınacağı iddia edilirken ABD 200 kişilik kara gücünü Sincar'a konuşlandırdı. Irak-Erbil'e indirdiği silahları 3 yıldır Fiş Habur sınır bölgesinden Haseke'ye sevk eden ABD' nin son girişimi PKK'yı koruma amaçlı son hamle olarak değerlendiriliyor. Türkiye’nin PKK'yı Kandil'den çıkarma yönünde sergilediği kararlılığın ABD cephesinde paniğe yol açtığı ve alternatif arayışında olduğu kaydediliyor. ABD tarafından görevlendirilen sömürge valisi Brett Mcgurk'ın 2016 Haziran döneminde terör örgütü mensupları görüşmede Kandil' e alternatif olarak Afrin'i gösterdiği belirtiliyor. Afrin seçeneğinin ortadan kalkması sonrası Sincar seçeneğine yönelen ABD'nin coğrafi konum itibarı ile Kandil'le büyük benzerlik arz eden Sincar bölgesini PKK için hazır hale getirme çabası verdiği iddia ediliyor.

ÖRGÜTÜ HİMAYE FAALİYETİ

Emekli General Osman Yıldırım ABD'nin yürüttüğü faaliyetleri ABD' nin PKK destekciligini bir üst aşamaya taşıma ve örgütü alenen himaye faaliyeti olarak nitelendirdi. PKK'nın strstejik noktada yeni merkez üssünü tesis etmesi için başlayan girişim olarak değerlendirdi. Irak merkez güçlerinin bölge genelinde kontrolü sağladık açıklamalarına rağmen, Mira Dağı ve Baray sınır bölgelerine asker yerleştiren ABD'nin önümüze ki günlerde Sincar'a yeni birlikler sevk edeceği belirtiliyor. Irak ve Suriye Hükümetleri arasında 2 gün önce varılan mutabakatla sınır güvenliği anlaşması yapıldığını hatırlatan General Osman Yıldırım, ABD'nin Irak ve Suriye sınır hattını kontrol etme ve Kuzey Irak ve Kuzey Suriye korsan koridorlarını birleştirme planı çerçevesinde bölgeye yerleştiğini söyledi. Sincar Kaymakamı tarafından da doğrulanan sevkiyat kapsamında 200 kişilik ABD birliğinin özellikle sınıra sıfır noktalarda konuşlanması dikkat çeken detaylar arasında.

#Irak
#Kandil
#TSK
6 years ago