|

Kandil'in 'SİHA' kabusu devam ediyor: 2 üst düzey terörist daha öldürüldü

Milli insansız hava aracına ulaşmasının ardından sahip olduğu SİHA ve İHA'ları terör unsurlarına karşı oldukça etkin bir şekilde kullanan Türkiye, PKK'nın lojistik, stratejik ve manevi açıdan kalesi olarak bilinen Kandil'de desten yazmaya devam ediyor. PKK'lıların inini BBG evi gibi izleyen güvenlik güçlerinin son operasyonunda, 2 üst düzey teröristin daha etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Sertaç Aksan
13:45 - 22/10/2019 Salı
Yeni Şafak
MİT ve TSK son dönemlerde ortaklaşa düzenlediği operasyonlarda terör örgütüne ciddi darbe vuruyor.
MİT ve TSK son dönemlerde ortaklaşa düzenlediği operasyonlarda terör örgütüne ciddi darbe vuruyor.

Tüm dünyanın gözünün Suriye'nin kuzeyindeki terör bölgelerinde sürdürülen Barış Pınarı Harekatı'nda olduğu bu dönemde Türkiye farklı bölgelerdeki terör unsurlarıyla mücadelesine de oldukça etkin bir şekilde devam ediyor.

Güvenlik birimlerinin yerli ve milli insansız hava araçlarını operasyonlarda etkin kullanmasıyla birlikte adeta yeni bir süreç başladı.

MİT, TSK ve kimi durumlarda Emniyet ile Jandarma'nın da ortaklaşa hareket ettiği operasyonlarda havadan nokta atışlar PKK'nın adeta belini büktü.


Bölgede çok sayıda uçar unsurumuz var

Yenisafak.com'un güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre Kandil'de bulunan iki üst düzey isim daha öldürüldü. Etkisiz hale getirilen teröristlerin sözde sorumlular olduğu belirtilirken, ilgili kurumlardan operasyona dair henüz bilgi paylaşımı yapılmadı.


Bilindiği üzere Kıran ve Pençe operasyonları kapsamında h
em İHA’lar hem SİHA’lar orada çok etkin bir şekilde kullanılıyor. Ayrıca, Milli İstihbarat Teşkilatı hizmetine sunulan ANKA-I da (Sinyal istihbaratında oldukça etkin) bölgede.

ANKA ve diğer imkanlarla teröristlerin tüm telsiz iletişimini takip edebilme imkanına erişmekle kalınmıyor, MİLKAR elektronik karıştırma ve köreltme uçakları gibi platformlarla teröristlerin telsiz sinyallerini de karıştırılıyor.


10 yıl önce de BBG denmişti ama asıl BBG milli araçlarla başladı

Hatırlanacağı üzere yaklaşık 10 yıl önce dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt “Kandil bizim için BBG evi gibi” sözlerini kullanmıştı.

O dönemlerde gerçek zamanlı istihbaratın neredeyse hiç olmadığı biliniyor. Mevcut durumda ise
Türkiye terör bölgelerini kendi insansız hava araçları ile 7/24 esasıyla izliyor, u
ydularımız aynı noktanın üzerinden ya
klaşık 2 günde bir fotoğraf gönderiyor, özel keşif podu takılmış savaş uçaklarımız bölgeden gerçeğe yakın zamanlı görüntüler elde ediyor.
Ayrıca insanlı ve insansız keşif ve gözetleme uçaklarımız da orayı gerçek zamanlı olarak izliyor. Tüm bunlara MİT personelimizin sahadan aldığı istihbaratı ve şu an fiilen o sıcak bölgelerde gizli operasyonlar yürüten özel kuvvetler askerlerimizden gelen bilgileri de ekleyebiliriz.

Güvenlik uzmanları yaşanan gelişmeleri "Bu tür operasyonlara 10 sene önce BBG evi diyorsak, günümüz için, 10-15 farklı kamerayla, her açıdan, 4K kalitesinde yayın yapılan bir iş olarak düşünebiliriz." sözleriyle ifade ediyor.


#Türkiye
#Kandil
#TSK
#MİT
#Operasyon
#Sertaç Aksan
4 yıl önce