|

Kandil'e nokta atışı

Terör örgütü PKK’nın en üst kadın yapılanmasının (PAJK) iki numaralı yöneticisi ‘Delal Nurhak’ kod adlı Esme Erat Kandil’e düzenlenen nokta operasyonla öldürüldü. MİT ve TSK’nın ortak operasyonuyla öldürülen teröristin PKK’nın kırmızı kategoride aranan sorumlularından olduğu öğrenildi.

Haber Merkezi
04:00 - 9/01/2020 الخميس
Güncelleme: 02:57 - 9/01/2020 الخميس
Yeni Şafak
Terörist Esme Erat öldürüldü.
Terörist Esme Erat öldürüldü.

Terör örgütü PKK’nın en üst kadın yapılanması PAJK’ın sözde yöneticisi “Delal Nurhak” kod adlı Esme Erat ve şoförü, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ortak operasyonuyla etkisiz hale getirildi. Geçen yıl eylül ayının ikinci yarısında Irak/Kandil’de MİT ve TSK tarafından ortak operasyon düzenlendi. Operasyonda PKK’nın en üst kadın yapılanması PAJK Koordinasyonu’nun iki numaralı yöneticisi Esme Erat ve şoförü “Zilan Kobani” kod adlı terörist etkisiz hale getirildi.


ÇEKİRDEK KADRODAN

Terörist Esme Erat’ın 1965 doğumlu olduğu, PKK’ya 1989’da Diyarbakır kırsalında katıldığı belirlendi. 1993’te Almanya’dan Suriye alanına geçerek Abdullah Öcalan tarafından siyasi ve askeri eğitime alınan Esme Erat, o dönem PKK kadın hareketi çekirdek kadrosu içinde yer aldı. 2014-15’te PAJK Koordinasyon Sorumluluğu’na getirilen teröristin 2018’de PAJK Mahmur-Kandil Koordinasyon Sorumlusu olduğu öğrenildi.

DARBE ÜSTÜNE DARBE
  • MİT ve TSK son dönemde Kandil’e düzenlediği operasyonlarla PKK’ya ağır darbe indiriyor. Geçtiğimiz aylarda PKK’nın kadın yapılanması KJK’nın kırmızı kategoride aranan sorumlusu Ayfer Kordu nokta atışıyla vuruldu.


#PKK
#Esme Erat
#Terörist
#Kandil
٪d سنوات قبل