|

Kanlı plan bozuldu

Van merkezli 6 ilde PKK’ya yapılan baskında 42 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Teröristlerin, örgütün sözde kuruluş yıl dönümü 27 Kasım’da Van’da eylem hazırlığında oldukları belirlendi.

Şahin Şen
04:00 - 27/11/2018 Salı
Güncelleme: 05:20 - 26/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Toprağa gömülü çuvalların içinden bir keskin nişancı tüfeği, 5 Kalaşnikof tüfek ile bu silahalara ait 320 mermi ele geçirildi.
Toprağa gömülü çuvalların içinden bir keskin nişancı tüfeği, 5 Kalaşnikof tüfek ile bu silahalara ait 320 mermi ele geçirildi.

Terör örgütü PKK’nın sözde kuruluş yıldönümünde kanlı saldırı planları yapan KCK’nın gençlik yapılanması YDG-H’ye operasyon düzenlendi. Van merkezli İstanbul, İzmir, Bursa, Ağrı ve Adana’da tespit edilen 45 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon yapıldı. Helikopterlerin havadan destek verdiği baskınlarda Özel Harekat Polisleri 42 şüpheliyi gözaltına aldı.

VAN'I KANA BULAYACAKLARDI

Operasyonlar kapsamında şüphelilerin ifadelerinden yola çıkan polis ekipleri, Van Edremit'teki Emirpaşa Mahallesinde bulunan metruk bir binada arama yaptı. Toprağa gömülü çuvalların içinden bir keskin nişancı tüfeği, 5 Kalaşnikof tüfek ile bu silahalara ait 320 mermi ele geçirildi. Şüphelilerin silahları 27 Kasım’da düzenleyecekleri eylemlerde kullanacakları belirlendi.

#Van
#PKK
5 yıl önce