|

Kapadokya'da balon kazası: İniş pozisyonu alamayanlar sepetten düştü

Nevşehir' in Zelve Ören Yeri mevkiinden bu sabah havalanan sıcak hava balonunun Kavak beldesi Killik bölgesinde rüzgar artışı nedeniyle sert iniş yaptı. Meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi.

10:34 - 18/10/2022 Salı
Güncelleme: 12:07 - 18/10/2022 Salı
Yeni Şafak
Kapadokya'da balon kazası: 5 yaralı
Kapadokya'da balon kazası: 5 yaralı

Edinilen bilgiye göre sabah erken saatlerde Göreme beldesinden havalanan sıcak hava balonlarından bir tanesi, Kavak beldesi yakınlarında iniş yaptığı sırasında rüzgarın şiddetlenmesi nedeniyle sert iniş yaptı.

Meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre

2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Bölgeye UMKE, AFAD, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edilirken, kurtarma çalışması başladı.

Kaza ile ilgili ilk açıklama firma yetkilisi Abdullah İnal’dan geldi. İnal, "İniş yaparken iniş pozisyonunu alamayan misafirlerimiz sepetten düştü. Şu an için yaralılarımız var" dedi.

Edinilen bilgiye göre sabah erken saatlerde Göreme beldesinden havalanan sıcak hava balonlarından bir tanesi, Kavak beldesi yakınlarında iniş yaptığı sırasında rüzgarın şiddetlenmesi nedeniyle sert iniş yaptı. Meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 2’si ağır 5 kişi yaralanmıştı. Ağır yaralı iki kişi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

'İniş pozisyonunu almayanlar sepetten düştü'

Kaza ile ilgili açıklamalarda bulunan Firma Yetkilisi Abdullah İnal, "Bu sabah balonumuz Zelve tarafından kalkış yaptı, Kavak’a iniş yaptık. İniş yaparken iniş pozisyonunu alamayan misafirlerimiz sepetten düştü. Şu an için yaralılarımız var, 5 yaralı gibi gözüküyor. Valiliğimiz, sivil havacılığımız, kaza kırım ekibimiz burada. Şu an verebileceğimiz bilgiler bu şekilde" dedi.

VALİLİKTEN KAZA İLE İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada, "İlimiz Avanos ilçesine bağlı Zelve Ören Yeri mevkiinden bu sabah 07:25’te havalanan özel bir şirkete ait TC-BBR tescil numaralı sıcak hava balonu, ilimiz merkeze bağlı Kavak beldesi Killik bölgesinde saat 08:50’de beklenmedik rüzgar artışı nedeniyle sert iniş yapmıştır. Kazanın ardından tüm ekiplerimiz olay yerine sevk edilmiştir.

İniş esnasında balonda bulunan toplam 28 yolcu ve 2 mürettebattan İspanyol uyruklu 2 yolcu hayatını kaybederken, İspanyol uyruklu 3 yolcu ise yaralanmıştır. Yaralıların tedavileri ilimizdeki çeşitli hastanelerde devam etmekte olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. İlk belirlemelere göre olayın beklenmedik rüzgar artışından kaynaklandığı değerlendirilmektedir. Kaza ile ilgili olarak Adli ve İdari soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Bölgede UMKE, AFAD, sağlık ve jandarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

Balon kazasında ölen turistlerin kimlikleri belli oldu

Nevşehir’in Kapadokya bölgesinde sıcak hava balonunun sert iniş yapması nedeniyle meydana gelen kazada hayatını kaybeden 2 İspanyol turistin kimliği belli oldu.

Kazada İspanyol uyruklu 2 kişi hayatını kaybederken 3 kişi de yaralandı. Yaralı turistler hastanede tedavi altına alınırken, ölen turistlerin de kimlikleri belli oldu.

Balon kazasında; 62 yaşındaki Maria Christiana Baltrons ile 64 yaşındaki Dolors Masana hayatını kaybetti.
#kapadokya
#balon
#kaza
1 yıl önce