|

Kapadokya’da turist yoğunluğu

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Durmaz, 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde yoğunluk yaşandığını söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/08/2018 Salı
Güncelleme: 02:33 - 21/08/2018 Salı
Yeni Şafak
Turistler peribacaları arasında bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor.
Turistler peribacaları arasında bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Peribacaları, doğal kaya oluşumları, yer altı şehirleri, kayadan oyma tarihi manastırları ve mağara otelleri ile Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde, Kurban Bayramı tatili nedeniyle hareketlilik yaşanıyor.

Çoğunlukla Uzak Doğulu turistlerin tatillerini geçirdiği bölgede, izinlerini memleketlerinde geçirmek için gelen gurbetçiler ve günübirlik ziyaretçilerle birlikte yoğunluk arttı. Bölgeyi gezen yerli ve yabancı turistler milyonlarca yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu peribacaları arasında bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor.


Alternatif Peribacaları

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Durmaz, yaptığı açıklamada, 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle bölgede yoğunluk yaşandığını söyledi. Sahil kenarlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle yerli turistin Kapadokya’yı tercih ettiğini aktaran Durmaz, “Kapadokya İç Anadolu’nun ortasında olduğu için günübirlik gelen ziyaretçiler, yurt dışından gelen gurbetçiler ve Uzak Doğu ile Güney Amerika ülkelerinden gelen yabancı turistler Kapadokya’da yoğunluk yaşanmasına neden oldu.” dedi.

#​Göreme
#Mustafa Durmaz
#Kapadokya
6 yıl önce