|

Kapatılma ihtimali zayıf

AK Parti'nin kapatılacağına ilişkin güçlü beklentinin son zamanlarda tersine dönmeye başladığını söyleyen Mark Parris, “kapatmanın önüne geçecek ihtimaller”in güç kazandığını söyledi

Ali Akel
00:00 - 17/07/2008 Perşembe
Güncelleme: 01:14 - 17/07/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Kapatılma ihtimali zayıf
Kapatılma ihtimali zayıf

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Mark Parris, AK Parti'nin kapatılma ihtimalinin bir ay öncesine göre zayıfladığını belirterek, kapatılmanının önüne geçecek ihtimallerin güç kazandığını söyledi. Davanın Ağustos ortalarına doğru sonuçlanmasının beklendiğini ifade eden Parris, kararların hep Cuma günü çıkmasına gönderme yaparak espirili bir dille, “karar muhtemelen yine bir Cuma günü çıkabilir” dedi.

Stratejik ve Uluslararası Etüd Merkezi'nde konuşan (CSIS) Mark Parris, AK Parti'nin kapatılacağına ilişkin çok güçlü bir kanının hakim olduğunu ifade eden Parris, ancak son ziyaretinde bunun tersine döndüğünü gözlemlediğini söyledi.


Şener'in hiçbir şansı görünmüyor

Başbakan Erdoğan'ın, “Karizmatik, çok iyi organizasyon yapan ve halkla iyi kontak” sağlayan bir lider olduğunu, bu özellikleri ile yeni bir lider tipi ortaya koyduğunu belirten Parris, yeni bir oluşuma giren Abdüllatif Şener'in, siyasi olarak iyi referanslara sahip olmasına rağmen, Erdoğan'ın çizdiği liderlik tipi karşısında çok fazla bir şansı olmadığını söyledi. Parris Erdoğan'ın, “karizmatik ve yeri doldurulması zor bir lider” olduğuna işaret ederek, Erdoğan'a alternatif olmaya çalışanlara pek şans vermedi.


16 yıl önce