|

Kaplan testi geçti

Türkiye'nin zırhlı kara aracı üreticilerinden FNSS'nin, PT Pindad ile ortaklaşa geliştirdiği orta ağırlık sınıfı tank Kaplan MT, Endonezya ordusunun zorlu testlerinden geçti.

Haber Merkezi
04:00 - 6/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:43 - 6/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
MT, proje başında ortaya konan gereksinimleri karşıladığını ve hizmet vermeye hazır olduğunu kullanıcısına gösterdi.
MT, proje başında ortaya konan gereksinimleri karşıladığını ve hizmet vermeye hazır olduğunu kullanıcısına gösterdi.

FNSS Genel Müdürü Nail Kurt, "Düşük operasyon maliyetli bir tankın çok iş yapacağı bir dönemdeyiz. Bunun farkına varan çok ülke bulunuyor. Bu yüzden çok ilgi çekmeye başladı. Hiç beklemediğiniz 3-4 ülkeyle görüşmeler var" dedi.

SERİ ÜRETİME HAZIR

Türk savunma sanayisinin önde gelen zırhlı kara aracı üreticilerinden FNSS ile Endonezyalı PT Pindad firması tarafından Türkiye'de tasarlanan ve geliştirilen orta ağırlık sınıfı tank Kaplan MT, Endonezya'daki kalifikasyon testlerinden başarıyla geçerek seri üretime hazır hale geldi. Prototipi ilk kez geçen yılın mayıs ayındaki 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda sergilenen Kaplan MT, 5 Ekim'deki Ulusal Silahlı Kuvvetleri Günü resmi geçidinde Endonezya halkının karşısına çıktı. Endonezya'da bir dizi teste tabi tutulan Kaplan MT, proje başında ortaya konan gereksinimleri karşıladığını ve hizmet vermeye hazır olduğunu kullanıcısına gösterdi.

#Kaplan
#Silah
#Tank
6 yıl önce