|

Kara, yolsuzluk yapanmüdürlerini affetmedi

Göreve başladıktan sonra Sümer Holding'in yıllık 21 trilyon lira olan giderini 8,5 trilyona indiren Genel Müdür Ahmet Kara, usülsüzlük ve yolsuzluk yaparken yakaladığı 9 müdürünü de memuriyetten ihraç etti.

Yeni Şafak
01:00 - 7/03/2004 Pazar
Güncelleme: 16:52 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Kara, yolsuzluk yapan

müdürlerini affetmedi
---------------------- manset ---------------------

  • SAMİ GÖKÇE ANKARA


    Sümer Holding Genel Müdürü Ahmet Kara göreve başladıktan sonra yıllık 21 trilyon lira olan gideri 8.5 trilyona indirdi. Kara, ulaştırma, temizlik, personel ve ağırlama giderlerinden yaptığı bu tasarrufla bir rekora da imza attı.

    Toplam 24 iştiraki bulunan Sümer Holding'in Genel Müdürü Ahmet Kara, "Şirketleri satmak çok kolay. Ama iştirakimiz olan bir şirket başka bir şirkete hissedar olmuş. Bütün bunlar tek tek inceleniyor. Yasal prosedür de çok uzun sürüyor. Onun için yıl sonuna kadar bütün şirketleri satar kapıya kilidi vururum demiştim ama iştirakler yüzünden bu iş uzadı" dedi.

    Göreve bir yıl önce başlayan Kara, holdingin yıllık 21 trilyon lira olan giderini 8,5 trilyona indirdi. Kara, usulsüzlük ve yolsuzluk yaparken yakaladığı 9 müdürünü de memuriyetten ihraç etti. Kara, "Göreve başladığımda aylık 2 milyar lira temizlik, Adana'da bir trilyon lira mükerrer ulaşım, sadece Ankara'da 3 milyar lira damacana su gideri vardı. Kaldırdım. 'Ben şehir suyu içiyorum herkes şehir suyu içsin' dedim. Lokaldeki rakı stokunun tutarı ise 8,5 milyardı. Tekel'e satıp paraya çevirdim. 15 kişinin çalışıp 100 milyon ciro yapan mağazaları kapattım. Sadece İstanbul, Ankara ve İzmir'de mağazamız kaldı. Stoklar bitince onlar da satılacak" dedi.

    'İştirakler büyük dert'

    Kara, en büyük sorunun iştiraklerin satışı olduğunu söyledi. Kuruma ait çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren toplam 24 tane şirket olduğunu söyleyen Kara "Şirketleri satmak çok kolay. Ama bir de iştirakler var. Ortak olduğumuz bir şirket bir başka şirkete ortak olmuş o şirket başka bir şirkete ortak olmuş böyle uzayıp gitmiş. Bunlarla uğraşıyoruz" dedi.

    Mağazalardaki usulsüzlüklerin de önlendiğini belirten Kara, "Mağazaya atadığım müdür 1.250 çift ayakkabının kayıp olduğunu söyledi. Personeli çağırdım, 'ya ayakkabıları getirin, ya parasını ödeyin, yoksa hepinizi mahkemeye vereceğim' dedim. Ertesi gün iki memur gelip '33 milyarı biz verelim soruşturma açtırmayın' dediler. Kabul ettim. Hemen 33 milyarı getirdiler. Memuriyetten istifalarını aldım, soruşturma açtırmadım" dedi.

    Odadaki antika tablo işinden etti

    Göreve başladıktan sonra ilk yaptığı işlerden birisinin kurumdaki giderleri azaltmak olduğunu tekrarlayan Kara, çeşitli usulsüzlük ve yolsuzlukklara adı karışan 9 müdürün memuriyetten ihraç edildiğini açıkladı. Kara şunları söyledi: "Bir genel müdür yardımcım, sosyal işler ve muhasebe müdürünün de aralarında bulunduğu 9 kişinin usulsüzlük ve yolsuzluk yaptıklarını öğrendim, memuriyetten men ettim. Evlerine gönderdim. İlginç bir olaya da tanıklık ettim: Göreve başladığımda odaları gezerken, genel müdür yardımcılarının birisinin odasında antika bir tablo gördüm. Ertesi gün geldiğimde yoktu. Hemen bu tabloyu bulun getirin, yoksa soruşturma başlatacağım dedim. O genel müdür yardımcısı gitti ve ertesi günü tabloyu geri getirdi. Ben de istifasını aldım, evine gönderdim"

    Vatandaşlara çağrı

    Genel Müdür Kara, vatandaşlara çağrı yaparak, tasfiye halinde olan mağazalardan alışveriş yapmalarını istedi. Kara,"Mağazalarımızda iç çamaşırını takım olarak 1 milyon liraya satıyoruz. Bunlar batan geminin malları. İhtiyaç sahibi vatandaşımızdan gelip bu mallardan almalarını istiyoruz. Stoklarımızdaki malları erittiğimizde Ankara, İstanbul ve İzmir'deki mağazamızı da satacağız" diye konuştu.

    KAPIYA KİLİTVURACAĞIM
    Sümer Holding'in şirket ve iştiraklerini sattıktan sonra görevinin sona ereceğini anlatan Ahmet Kara "14 fabrika var. Bunlardan sadece Tümosan üretimde. O da bugün yarın satılacak. Sanırım Konya girişim grubu iyi bir fiyat vererek fabrikayı alacak. Diğerlerinin bir ticari faaliyetleri yok" dedi. Kara, Ankara, İstanbul ve İzmir'de kalan 3 mağazanın da eldeki stoklar bitince kapatılacağını açıkladı. Kara mağazaların satışından 30 trilyon gelir elde edildiğini de hatırlattı.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce