|

Karadeniz grubuna ikinci darbe

PKK’nın 22 kişilik Karadeniz grubunun etkisiz hale getirilmesinden sonra bölgeye gönderilen yeni grup da dağıtıldı. 4 kişilik gruptan biri 12 Eylül’de Giresun’da, Tunceli’ye kaçan 3 teröristten 2’si ise Munzur vadisinde gizlendikleri mağarada öldürüldüler.

Yeni Şafak
04:00 - 23/12/2018 Pazar
Güncelleme: 03:01 - 23/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı’na bağlı JÖH timleri, zırhlı askeri araçlar ve İHA’larla araziyi didik didik arıyor.
Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı’na bağlı JÖH timleri, zırhlı askeri araçlar ve İHA’larla araziyi didik didik arıyor.

Terör örgütü PKK, sansasyonel eylem yapması için 1998 yılından sonra Karadeniz Bölgesi’ne 12 kişilik terörist grubu gönderdi. Bu sayı zamanla 22'ye çıktı. Ordu, Giresun, Trabzon ve Gümüşhane kırsalında 3'e ayrılan sözde ‘Karadeniz Açılım Grubu’, 2015 yılında telsiz kestirmesi ve istihbarat birimlerinin hassas çalışmalarıyla deşifre oldu.

KARADENİZ GRUBU YOK EDİLDİ

Son 4 yıldaki operasyonlarda sözde 'Karadeniz Açılım Grubu'ndaki teröristlerden 15'i öldürüldü, 3'ü teslim olurken 4'ü de sağ ele geçirildi. Öldürülenlerden 2'sinin 4 milyon TL ödülle kırmızı listede, 6'sının ise 300 bin TL ödülle gri listede aranan teröristler olduğu belirlendi. Bölgedeki grubun yok edilmesi üzerine Tunceli-Erzincan üzerinden 4 kişilik terörist grup Karadeniz'e gönderildi.

YENİ GELENLER KAÇTI

Giresun Yağlıdere kırsalında kasaptan çaldıkları eti kavurup yerken 12 Eylül'de kıstırılan terörist grup ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. PKK'lı bir terörist öldürülürken diğer 3 terörist ise ayakkabılarını dahi giyemeden ormanlık alana kaçıp izlerini kaybettirdi. Yayla evlerinin sıkı takibe alınmasıyla bölgede barınamayan 3 teröristin Tunceli'ye geri döndüğü telsiz kestirmesiyle belirlendi.

MAĞARAYA GÖMÜLDÜLER

Kaçan 3 teröristten 2'sinin, Tunceli Munzur Vadisi'nde 9 gün sonunda vurulan mağarada etkisiz hale getirilen teröristler arasında yer aldığı belirlendi. Teröristlerin kış aylarını Tunceli'deki mağarada geçirip, baharla birlikte tekrar Karadeniz’e dönmeyi planladıkları ileri sürüldü. Karadeniz'de hava destekli operasyonlar sürerken, teröristlerin kış üslenmesine de fırsat verilmiyor.

  • Metina vuruldu: 2 terörist daha
  • Irak’ın kuzeyi vuruldu. Genelkurmay, dün Metina bölgesine hava harekatı düzenlendiğini duyurdu. Üs bölgelerine saldırı hazırlığındaki 2 terörist öldürüldü. Silah, mevzi ve mühimmat depoları imha edildi.


#PKK
#Terörist
#Giresun
#Munzur Vadisi
#Mağara
5 yıl önce