|

Kaşıkçı cinayetine ilişkin Yalova'da iki villada arama

Yalova'da merkeze bağlı Samanlı köyündeki iki villada Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin güvenlik ekiplerince başlatılan arama çalışması sona erdi. İlk villanın bahçesindeki kuyu incelemeye alındı, bahçeye itfaiyenin sel ve su baskınlarına müdahale aracı getirildi ve su boşaltma işlemi başlatıldı. Villaların Suudi Arabistan vatandaşı iki ayrı iş adamına ait olduğu belirlendi.

Yeni Şafak
18:12 - 26/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 19:09 - 26/11/2018 Pazartesi
Yalova'da villada Cemal Kaşıkçı'nın cesedi aranıyor
Yalova'da villada Cemal Kaşıkçı'nın cesedi aranıyor

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cansız bedenini arama çalışmaları sona erdi.


Yalova'nın Termal ilçesine bağlı Samanlı köyündeki iki villada Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin güvenlik ekiplerince arama çalışması başlatıldı.

  • Yol kenarında geniş bahçesi bulunan iki katlı villaya gelen polis ve jandarma ekipleri, geniş güvenlik önlemi aldı.
  • Olay yeri incelemenin de arasında bulunduğu ekipler, dedektör köpeklerin de kullanıldığı aramaya villanın içinden başladı.

Drone destekli arama çalışmaları genişletildi.

Bitişiğindeki villada da arama başlatıldı

  • Bitişikteki iki katlı villada da arama çalışmalarına başlandı, bölgeye iki itfaiye aracı getirildi.
  • Yalova Valisi Muammer Erol, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samanlı'da villada arama gerçekleştirildiğini belirterek, "Aramanın mahiyeti ve sonuçları hakkında gereken açıklama İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılacaktır" ifadesini kullandı.

Kuyu incelemeye alındı

İlk villanın bahçesindeki kuyu incelemeye alındı, bahçeye itfaiye aracı getirtildi.

Villalar Suudi iş adamlarına ait

Delil çalışması gerçekleştiren ekipler, iki villanın çevresinde de inceleme yaptı. İki villanın Suudi Arabistan vatandaşı iki ayrı iş adamına ait olduğu belirlendi.

İki polisin dedektör köpekle bahçesinde arama yaptığı
ilk villanın girişindeki duvarda Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın portrelerinin asılı olması dikkati çekti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama

  • İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından aramaya ilişkin yapılan açıklamada, "Kaşıkçının öldürülmesi olayını gerçekleştiren şüphelilerden birinin olaydan bir gün önce Yalova'da ikamet etmekte olan Suudi Arabistan vatandaşıyla iletişim kurduğu tespit edildi. Bu görüşme, Kaşıkçı'nın cesedinin ayrıldıktan sonra yok edilmesine/saklanmasına yönelik olduğu değerlendirilmektedir" denildi.

Ekipler, arama çalışmalarını 18.00'de tamamlayarak villadan ayrıldı.

İnfaz timinden 5 kişiye idam cezası istenmişti

Suudi gazeteci Kaşıkçı, 2 Ekim'de girdiği Başkonsolosluk'tan bir daha çıkamamıştı. Suudi Arabistan yönetimi Kaşıkçı'nın bir boğuşma sırasında öldüğünü duyurmuş ama cesedin yerine ilişkin bir bilgi vermemişti.

Konuyla ilgili Suudi Arabistan'da başlatılan soruşturmada cinayetle suçlanan 11 kişiden 5'i hakkında idam cezası istenmişti.

#Cemal Kaşıkçı
#Suudi Arabistan
#Yalova
#Kaşıkçı
5 yıl önce