|

Katil, Buhari’yi 4 gün takip etmiş

Özbek âlim Abdullah Buhari’yi öldürmekle yargılanan ve müebbet hapsi istenen Eldar Aslan’ın, cinayetten 4 gün önce takipte olduğu ortaya çıktı. Buhari’nin eski eşi Emine Demir, Aslan’ı teşhis ederek “Bu adam kocamı öldürmeden 4 gün önce beni de aynı bölgede takip etti. Beni takip ettiği ve eşimi öldürdüğü gün giyindiği kıyafetler aynıydı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:36 - 15/12/2015 Salı
Yeni Şafak

Zeytinburnu'nda suikaste kurban giden Özbek âlim Abdullah Buhari'nin davası Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Davanın dün görülen duruşmasına da Buhari'nin eski eşi Emine Demir'in ifadesi damga vurdu. Tutuklu sanıklar Sobir Shukurov ile Eldar Aslan'ın getirildiği duruşmada ifade veren Demir, eski kocasının öldürülmeden 3 ay önce Çeçenler ile ilgili kendisine söylediği sözleri anlattı.



EŞİ TEŞHİS ETTİ


Demir, “Olaydan 4-5 gün önce Eldar beni takip etmişti. Eşimi öldürdüğü zaman giydiği kıyafetlerle beni takip ederken giydiği kıyafetler aynıydı. Durduğu yer de aynıydı. Durduğu yerden eşimi öldürdüğü yere kadar takip etmişti. Çok yakınıma kadar gelmişti. Bu nedenle kendisini teşhis ediyorum'' diye konuştu. Abdullah Buhari ile birlikte Özbeklere yönelik suikast girişimlerini 3 ay önceden emniyete bildiren ve tedbir alınması gerektiğini söyleyen Çeçen Alican Eleman da tanık olarak dinlendi.



TALİMAT ÖZBEK GİZLİ SERVİSİNDEN


Eleman, “Çeçen mücadelesine yakın olarak çalışıyorum. Bu nedenle bu çevreyle ilgili bilgilere sahibim. Bir tanıdığım vasıtasıyla Türkiye'de seri cinayetlerin işleneceği konusunda istihbarat geldi. 'Saşa' kod adlı sanık Sobir Shukurov Rus vatandaşıdır. Ancak Özbek Gizli Servisi'nin ajanıdır'' dedi. Alican Eleman, maktül Abdullah Buhari'nin öldürüleceğini bildiğini söyledi. Olayda azmettirici ve tetikçiler olduğunu söyleyen Eleman, “Bu emri veren kişi aslında Tigran Kaplanov'dur, Özbek Gizli Servisi'nin saha şefidir" diye konuştu.



DURUŞMA ERTELENDİ


Eleman, "Benim edindiğim ve verdiğim bilgilerde tamamen kendi camiam ve kaynaklarımla ilgili istihbarı bilgilerdir. Terörle mücadeleye giderek ben kendim bilgi verdim'' ifadelerini kullandıMahkeme heyeti, sanıkların tutukluluklarının devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.



CİNAYET ÖNCESİ SIR GÖRÜŞME


Öte yandan Abdullah Buhari'yi öldürmekle yargılanan Eldar Aslan ile azmettirici olarak tutuklu bulunan Sobir Shukurov'un olay günü Zeytinburnu'nda olay yerine yakın bölgede bulundukları ve birbirleriyle kısa süreli görüştükleri cep telefonlarından tespit edildi.


#Özbek âlim Abdullah Buhari’
#Abdullah Buhari
#Eldar Aslan
#Çeçen Alican Eleman
#Sobir Shukurov
8 yıl önce