|

Katillerine 18’er yıl hapis

Batman’da Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın şehit olduğu saldırıya ilişkin davada yargılanan 5 sanık, PKK’ya yardımdan 18’er yıl hapis cezası aldı. Batman’ın Kozluk ilçesinde, geçen yıl PKK’lıların İlçe Belediye Başkanı Veysi Işık’a yönelik saldırı sırasında yoldan geçen araçta bulunan Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın şehit düşmüştü.

Yeni Şafak
04:00 - 17/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 03:48 - 17/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Şenay Aybüke Yalçın
Şenay Aybüke Yalçın

Batman’da Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın şehit olduğu terör saldırısına ilişkin açılan davada yargılanan 5 sanık, 18’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Batman 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 6’ncı duruşmasında tutuklu yargılanan Lazgin E., Mehmet F., Maşuk Ç., Necat E. ve Menderes E. hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti sanıklara “Terör örgütüne silah sağlama” suçundan 18 yıl hapis cezası verdi.

  • Cezayı az bulan Aybüke öğretmenin babası Sadık Yalçın, “180 yıl olsaydı daha iti olurdu” dedi. Baba Yalçın, “
    Bunlar da onların eğer yanında olup bu suça katıldılarsa cezaları 18 yıl değil de 180 yıl olsaydı daha iyi olurdu. Güneş yüzü görmeden, dünyanın ne olduğunu anlamadan gitmeleri gerekirdi. Ben böyle düşünüyorum. Allah başka kimseye böyle bir acı yaşatmasın
    ” ifadelerini kullandı.



#Şenay Aybüke Yalçın
#Batman
#PKK
5 yıl önce