|

Katillerine müebbet

Zeytinburnu’nda Özbek alim Abdullah Buhari’yi öldüren Rus Sobir Shukurov ile Eldar Aslan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 20:29 - 21/06/2016 Salı
Yeni Şafak

İstanbul-Zeytinburnu'nda uğradığı suikast sonucu öldürülen Özbek alim Abdullah Buhari'nin davası karara bağlandı. Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Rus vatandaşı Sobir Shukurov ile Rus asıllı Türk vatandaşı Eldar Aslan ve taraf avukatları katıldı.







Duruşmada, Özbek alimin eski eşi Emine Demir de hazır bulundu. Son sözü sorulan sanık Sobir Shukurov, yasa dışı herhangi bir iş yapmadığını savunarak, "İyi bir aile babasıyım. Kurallara uyarak yaşadım. 18 aydır tutukluyum. Ortada bir delil ve neden yokken tutuklandım. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" dedi. Diğer sanık da beraatini istedi. Mahkeme heyeti, suçları sabit görülen sanıkları "tasarlayarak öldürme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Kararın açıklanmasının ardından gülümseyerek mahkeme salonundan ayrılan Buhari'nin eşi, basın mensuplarının sorularını karşılıksız bıraktı.

#Zeytinburnu
#Özbek
#Cinayet
8 yıl önce