|

Katliama eş desteği

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine yönelik yürüttüğü soruşturmada ilginç bir ayrıntıya ulaşıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 06:37 - 11/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Özkan Aydoğdu
Özkan Aydoğdu

Boğaziçi Köprüsü'ne tankları çıkartarak sivil vatandaşları katlettiren Tuğgeneral Özkan Aydoğdu'nu ikna etmesi için teklif götürülen eşi Nazife Aydoğdu'nun 'Her konuda eşimin yanındayım' dediği ortaya çıktı. Savcılık o gece darbeci askerlere karşı mücadele eden 52. Taktik Tümen Komutanlığı'nda görevli Kurmay Başkanı Teyfik Erkan Olgay'ın ifadesine başvurdu. 15 Temmuz gecesi darbeci askerlere karşı mücadele eden Olgay, Tümen Komutanı Tümgeneral Yavuz Türkenci'nin kendisine, “Darbeci Tugay Komutanı Özkan Aydoğdu'nun eşi Nazife Aydoğdu'yu ara. Eşini teslim olmaya ikna etsin” diye emir verdiğini kaydederek, yaşananları şöyle anlattı:



ARA iKNA ETSİN


“Telefonla aradığım Nazife Aydoğdu'ya, Tuğgeneral Aydoğdu'nun Boğaz Köprüsü'ne gönderdiği askerlerin halkı katlettiğini, bunun vebalinin büyük olduğunu, 66. Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit'in ailesi ile birlikte kaçtığını, bu işin sonunun olmadığını ve eşini ikna etmesini istedim. Nazife Aydoğdu bana, 'her konuda eşinin yanında olduğunu' söyledi ve telefonu kapattı. Bu esnada saat 03.15 sularında bize doğru 5 kişi geliyordu. Kendilerinin Harp Akademileri'nden takviye olarak geldiklerini söylediler. Albay İsmail Girgin olduğunu öğrendiğim şahıs karanlıktan yararlanarak kaçtı.”



'Öteki' tanklar geçememiş


Tuğgeneral Erkan Olgay, köprüdeki darbecilerin etkisiz hale getirilmesi için bölgeye 4 tank intikal ettirme emri aldığını belirterek, “Ancak halk, tankların çıkışına müsaade etmedi. Bunun üzerine 2 zırhlı araçla köprüye gittik. Tümen Komutanı ve İstanbul İl Emniyet Müdürü onlarla konuştu. Daha sonra polisler askerleri teslim aldı” diye konuştu.





#İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı
#FETÖ
#Boğaziçi Köprüsü
7 yıl önce