|

Katliamlar peş peşe

Kırıkkale-Çorum karayolunda önceki gece 17 kişinin öldüğü kazanın acısı dinmeden, dün gece de, aynı güzergahta, Çorum-Samsun karayolunun 21. kilometresinde şerit ihlali yapan otobüsle bir kamyonun çarpışması sonucu 12 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

Yeni Şafak
01:00 - 11/11/2003 Salı
Güncelleme: 11:48 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Kırıkkale-Samsun karayolunda önceki gece 17 ölümlü kazanın yaraları sarılmadan, dün gece de Çorum-Samsun karayolunun 21. kilometresinde meydana gelen kazada 12 kişi öldü, 13 kişi yaralandı. Samsun yönünden Çorum'a seyreden, Artvin Ekspres firmasına ait, Yücel Norman'ın kullandığı 08 AT 555 plakalı yolcu otobüsü, Çorum-Samsun karayolu 21. kilometrede, karşı yönden gelen Ayhan Göktepe'nin kullandığı 38 D 1815 plakalı ve meyve suyu yüklü kamyonla çarpıştı. Kazada otobüs sürücüsü Yücel Norman, yolculardan Rahim Önçeken, Gültekin Baydar, Nizamettin Doğan ile üzerlerinden kimlik çıkmadığı için isimleri belirlenemeyen 7 kadın ve 1 erkek daha öldü.

YARALILAR TEDAVİ ALTINA ALINDI

Yaralanan kamyon sürücüsü Ayhan Göktepe ile yolcular Servet Aydın, İlter Güneş, Ahmet Naci Topaloğlu, Gıyasettin Taşkın, Kadriye Keskin, Gökhan Kibar, Mehmet Çakır, Ufuk Aydın, Nebahat Altınkaya, Yasin Altınkaya, Ezginur Altınkaya, Ennur Altınkaya, Çorum Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kimliği belirsiz hamile bir kadın tedavi altına alındığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yolcu otobüsün içerisinde sıkışarak hayatını kaybeden yolcular, itfaiye ve Bölge Trafik ekiplerinin çalışmalarıyla çıkartıldı. Bu arada, Çorum İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay İrfan Şahin ile İl Emniyet Müdürü Cumhur Kuluy Çorum Devlet Hastanesi'nde yaralıları ziyaret ettiler.

KAZADA ÖLENLER BELİRLENDİ

Öte yandan Kırıkkale-Çorum karayolunda önceki gece yolcu minibüsüyle TIR'ın çarpışması sonucu meydana gelen kazada ölen 17 kişiden 16'sının kimlikleri belirlendi. Kazanın ardından Delice Devlet Hastanesi morguna kaldırılan ve kimliği belirlenen 16 kişinin isimleri şöyle: 'Yasin Gökdere (26), Ramazan Salman (44), Erdoğan Salman (33), Cemal Yılmaz (29), Ercan Kurak (29), Şevki Kayar (24), Bekir İnce (26), Osman Güder (31), Gökhan Şahin (17), Safiye Çoban, İlhami Taşkesen (17), Nurten Tabak, Aykut Çoban, Servet Kurak, Aslan Gökdere, İsa Gökdere. Yetkililer, 1 erkek cesedinin kimliğini ise henüz tespit edemediklerini bildirdiler. Kazada 17 kişi ölmüş, 2 kişi ise yaralanmıştı. Kazada ölenlerin 10'unun Çorum'un Laçin ilçesinin Gözübüyük köyü, 7'si ise Narlı ilçesinden olduğu öğrenildi.

YOLCU OTOBÜSÜ HURDAYA, KARAYOLU MEYVE TARLASINA DÖNDÜ

Çorum-Samsun karayolunun 29. kilometresinde şerit ihlali yapan yolcu otobüsünün meyve yüklü kamyonla çarpışması sonucu meydana gelen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği, 13 kişinin de yaralandığı feci kaza sonrası Artvin Ekspres firmasına ait yolcu otobüsü hurdaya döndü. Meyvelerin karayoluna saçıldığı kaza nedeniyle, Çorum-Samsun karayolu yaklaşık 3 saat trafiğe kapalı kaldı.

16 KİŞİ TOPRAGA VERİLDİ
Kırıkkale-Samsun Karayolunun Delice Mevkii'nde önceki gece meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 17 kişiden 16'sı Çorum'da toprağa verildi. Kazada ölenlerin 10'unun Çorum'un Laçin ilçesinin Gözübüyük köyü, 7'si ise Narlı ilçesinden olduğu öğrenildi. Kazada, TIR ile çarpışan minibüste bulunan 17 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi de yaralanmıştı. Dünkü cenaze töreninde, feryatlar ve gözyaşları birbirine karıştı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce