|

Kayıp Koreli ölü bulundu

İstanbul'a geldikten 3 gün sonra kendisinden haber alınamayan Koreli Ji Won Lim'in cesedi, Haliç'in Balat kıyısından çıktı

Yeni Şafak
00:00 - 4/04/2006 Salı
Güncelleme: 12:04 - 6/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Kapadokya'yı ziyaret ettikten sonra İstanbul'a gelen ve bir daha kendisinden haber alınamayan 29 yaşındaki Kore vatandaşı Ji Won Lim ölü bulundu. Oğlunun Balat sahilinden cesedinin çıkarıldığını haber alan Young Kil Lim, yıkıldı. Üzerinde herhangi bir darp ya da yara izine rastlanılmayan ceset ayrıntılı inceleme için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Haliç'in Balat kıyısında su üzerinde bulunan ceset, Or Ahayim Ermeni Hastanesi yakınlarındaki vatandaşlar tarafından farkedildi. Oğlunu aramak için İstanbul'da bulunan Young Kil Lim, olay yerine gelerek cesedin oğluna ait olduğunu teşhis etti.

Ceset incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. İlk belirlemelere göre cesedin bir hafta suda kaldığı tespit edildi.

KREDİ KARTLARI KULLANILMIŞ

Ji Won Lim'in ölüm haberinden sonra İstanbul'a gelen Seul Emniyet Müdürü Kim Seong Seop da İstanbul Valisi Muammer Güler ile bir süre görüştü. Lim'in cesedinin bugün sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Kore'ye gönderileceği bildirildi. Lim'in dostları, Ji Won Lim'in bir arkadaşının tavsiyesi üzerine 5 günlüğüne Türkiye'ye geldiğini söyledi. Ji Won Lim'in yanındaki kredi kartının ablasına ait olduğunu belirten Koreliler, kendisinin para çekemeyeceğini ifade etti. Polis, son olarak Ji Won Lim'in yanındaki kredi kartı ile Akbank Aksaray Şubesi ATM'sinden para çekilmek istendiğini ancak yanlış şifre girilmesi sonucu kartın bloke olduğunu belirledi.

Bir aydan beri kayıptı

Ji Won Lim, Kapadokya'dan İstanbul'a 5 Mart 2006 tarihinde geldi. Sultanahmet'te bir otele yerleştiği belirlenen Lim'den son olarak 6 Mart 2006 tarihinde haber alındı. Lim'in babası Young Kil Lim de oğlunu aramak için Türkiye'ye geldi. Oğlunun bulunması için 5 bin adet afiş bastıran ve sesini duyurmak için Taksim Meydanı'nda gösteri yapan Young Kil Lim, oğlunu bulana 10 bin dolar vereceğini duyurmuştu. Young Kil Lim, Mısır'a tatile gönderdiği oğlunun cesedini Türkiye'de bulunca yıkıldı.



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
18 yıl önce