|

Kayıp Mısırlı işadamı cinayete kurban gitmiş

.
00:00 - 23/10/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:18 - 23/10/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Kayıp Mısırlı işadamı cinayete kurban gitmiş
Kayıp Mısırlı işadamı cinayete kurban gitmiş

Ukrayna''dan Türkiye''ye geldikten sonra kaybolan Mısır asıllı iş adamının öldürüldüğü ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, Ukrayna''nın Mykolayiv bölgesinde yaşayan Mısır asıllı Ramzi Matta, 15 Haziran 2013''te Alman iş ortağı Kiannosh R. ile Türkiye''ye geldikten sonra ortadan kayboldu. Matta''dan haber alamayan ailesi, Ukrayna konsolosluğuna başvurdu. Bu başvurunun ardından polis tarafından çalışma başlatıldı.

14 MİLYON DOLARLIK ANLAŞMA

Bir kredi sözleşmesi için Türkiye''ye geldiği tespit edilen Matta''nın, Atatürk Havalimanı''ndan ayrılırken ortağı Kiannosh R. ile ellerinde bavullarla birlikte yürümeleri güvenlik kameralarınca kaydedildi. Ukrayna''da ticari faaliyet yürüten Ramzi Matta''nın Kiannosh R. ile 14 milyon dolar karşılığında 2 gemi dolusu tahıl için anlaştığı öğrenildi. Ramzi Matta''yı arama çalışmaları sürerken, 21 Ağustos 2013''te Başakşehir''deki ormanlık alanda, çöp poşeti içinde parçalanmış erkek cesedi bulundu.

11 KİŞİ GÖZALTINDA

Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemede, cesedin, iş adamı Matta''ya ait olduğu anlaşıldı. Hatay ve İstanbul''da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 3''ü Suriye uyruklu 11 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan''daki İstanbul Adalet Sarayı''na sevk edildi. Cinayeti işlediği ileri sürülen Makedon uyruklu Slovan P, Matta''yı İstanbul''a getiren Alman asıllı Kiannosh R. ve Suriye uyruklu iki kişinin Interpol aracılığıyla arandığı öğrenildi.

11 yıl önce