|

Kayseri'de okullar yarın tatil mi?

Türkiye soğuk havanın etkisine girdi. Kayseri dahil birçok ilde kar yağışı ve soğuk hava etkisini gösteriyor. Kayseri'de bugün etkisini sürdüren yağış sonrası okulların tatil olup olmayacağı merak ediliyor. Peki Kayseri'de 27 Aralık Perşembe günü (yarın) okullar tatil edilecek mi? Kayseri'de yarın hava nasıl olacak?

Yeni Şafak
00:14 - 27/12/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Binlerce öğrenci Kayseri Valiliği'nden gelecek tatil haberini bekliyor
Binlerce öğrenci Kayseri Valiliği'nden gelecek tatil haberini bekliyor

Kayseri'de gece saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı ile birlikte okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kayseri'de soğuk havanın etkisini sürdüreceğini belirtiyor.

Kayseri'de yarın okullar tatil mi?

  • Kayseri Valiği ise, okulların 27 Aralık Perşembe günü (yarın) tatil olup olmayacağına ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.


Uçak seferleri iptal edildi

Kayseri'de hava muhalefeti nedeniyle bazı uçak seferleri iptal edildi. Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle saat 09.15 ve 10.10'da Kayseri'den İstanbul'a hareket edecek uçakların seferleri ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ve Atatürk Havalimanı'ndan Kayseri'ye saat 08.45 ve 09.15'de yapılması planlanan seferler gerçekleştirilemedi.

Kayseri'den İstanbul'a 12.50'deki sefer ile İstanbul'dan Kayseri'ye 11.55'deki sefer de yapılamayacak.




Kayseri'de şehir beyaz örtüyle kapladı

Kayseri'de gece saatlerinde yağmaya başlayan kar, şehri beyaz örtüyle kapladı.

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı gece saatlerinde Kayseri'de de kendini gösterdi. Gece boyu yağan kar, kenti beyaza bürüdü. Sabah uyanarak işe gitmek isteyen vatandaşlar kar yağışı nedeniyle yollarda yürümekte zorlandı. Esnaf ise dükkanlarının önündeki karları temizledi. Belediyelerin kar temizleme araçları da çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

  • Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, kar yağışının gün boyunca belirli aralıklarla süreceği, hava sıcaklığının ise en düşük eksi 4, en yüksek ise 0 derece olacağı belirtildi.

Yarın da kar yağışının devam edeceği öğrenilirken en düşük hava sıcaklığı eksi 7, en yüksek hava sıcaklığı ise eksi 3 derece olacak.

10 köyde yollar ulaşıma kapandı


Sarız ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 10 köy yolu ulaşıma kapandı. Kentte etkili olan kar yağışı ve tipi, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle Sarız ilçesinde
10 köy yolu ulaşıma
kapandı.

Yolların açılması için belediye ekiplerinin çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele ekiplerinin kent merkezi ve ilçelerinde çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Kent merkezinde, 450 kilometrelik yol ağında 170 kişilik ekiple başlayan çalışmaların Erciyes’te devam ettiği belirtildi.

  • Çalışmalarda, 37 kar küreme ve tuz serici, 7 greyder, 5 yükleyici kepçe, 16 kazıcı ve yükleyici kepçe, 1 rotatif ve 10 damperli kamyon olmak üzere toplam 76 aracın kullanıldığı bildirildi. Pınarbaşı, Sarız, Yahyalı, Develi, Tomarza ve Sarıoğlan ilçelerindeki çalışmalarda ise 15 greyder, 4 dozer, 1 kar püskürtme makinesi, 7 pikap, 3 akaryakıt aracı ve 2 TIR olmak üzere 45 araçla çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

#Kayseri
#Okul
#Tatil
#Perşembe
5 yıl önce