|

Kaza üstüne kaza: 2 ölü, 2 yaralı

Ankara'da gelen trafik kazasında iki kişi hayatını kaybederken, biri ağır olmak üzere iki kişi de yaralandı.

Cihan
00:00 - 27/01/2013 Pazar
Güncelleme: 08:31 - 27/01/2013 Pazar
Yeni Şafak
Kaza üstüne kaza: 2 ölü, 2 yaralı
Kaza üstüne kaza: 2 ölü, 2 yaralı

Kaza Mevlana Bulvarı Konya İstikameti Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali(AŞTİ)''nin önünde meydana geldi. Ankara''dan Konya istikametine gitmekte olan 06 M 4952 plakalı araç sürücünün hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjdeki demir korumaları yıkarak orta refüje çıktı. Bu arada aracı kurtarmak için gelen 06 BR 6392 plakalı çekiciye ise aynı yönde seyretmekte olan 06 FRU 46 plakalı araç arkadan çarptı. Feci kazada 06 FRU 46 plakalı araçta bulunan dört kişiden Ali Bilgin ve Erkan Gümüşdoğmuş olay yerinde hayatını kaybetti. Araçta bulanan ismi alınamayan bir şahıs ile İlyas Talas ise yaralı olarak kurtuldu. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Durumu iyi olan yaralının ise şoka girdiği görüldü.

Olay yerine hemen itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri arka koltukta oturan ağır yaralı şahsı kurtarmak için aracın kapılarını kesmek zorunda kaldı. Ağır yaralı şahıs uzun uğraşların sonunda sedyeye konularak hastaneye sevk edildi. Araç içinde sıkışarak hayatını kaybeden Bilgin ve Gümüşdoğmuş için itfaiye ekipleri uzun çaba sarf etti. Hayatını kaybeden şahısları sıkıştıkları yerden çıkartmak için itfaiye ekipleri yaklaşık bir saat çalıştı. Aracı parçalayarak Bilgin ve Gümüşdoğmuş''un cenazeleri çıkartılabildi. Bilgin ve Gümüşdoğmuş''un cenazeleri ceset torbasına konularak olay yerinden kaldırıldı.

Meraklı vatandaşlar çalışmalara engel oldu

Kazayı gören çevredeki vatandaşlar yardım için kaza yerine geldi. İtfaiye ekipleri çalışmalarını yaparken meraklı vatandaşlar olay yeri şeridini geçerek araç yakınına kadar girdi. Polislerin uyarılarını dikkate almayan vatandaşlar çoğu zaman itfaiye ekiplerinin çalışmalarına engel oldu. Bazı vatandaşların ise cep telefonları ile kazayı görüntülemeye çalıştı.

Mevlana Bulvarı kazadan dolayı yaklaşık iki saat araç geçişine kapatılırken polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

11 yıl önce