|

Kazan faciası

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki galvaniz fabrikasında buhar kazanı patladı. 2'si Suriye uyruklu 7 işçi hayatını kaybetti, 13 işçi yaralandı.

Gaziantep
00:00 - 31/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 23:46 - 30/01/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Kazan faciası
Kazan faciası

Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde dün büyük bir patlama meydana geldi. Güneydoğu Galvaniz Fabrikası'ndaki buhar kazanı, aşırı basınç nedeniyle infilak edince ortalık birdenbire savaş alanına döndü. Fabrika işçilerinden 7'si hayatını kaybederken, 13'ü ise yaralarak hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan bazılarının durumu ciddiyetini korurken, olay mahalline sevk edilen kurtarma ekipleri, patlama sonrası cesedine ulaşılamayan 2 işçiyi aradı. Patlamayla oluşan basınç nedeniyle bazı işçilerin feci şekilde can verdiği belirlendi. Ölen işçilerden 2'sinin ise Suriye vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

DUVAR PATLADI

Patlama dolayısıyla olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Fabrikada çıkan yangın güçlükle söndürülebildi. Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban, 'Patlamanın, buhar kazanlarının basıncının muhtemelen çok yükselmiş olmasından kaynaklandığını tahmin ediyoruz' dedi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım ise 'Olay yerinde büyük hasar meydana gelmiş, duvar patlamış. Araştırmalarımız sürüyor' değerlendirmesinde bulundu. Fabrika işçilerinden Fatih Karakahraman da patlama sırasında fabrikanın ikinci bölümünde çalıştığını, büyük bir gürültü duyduklarını söyledi.

Karakahraman, 'Patlamanın olduğu yere 50 metre uzaklıktaydık, patlamayla bütün camlar aşağı indi. Olay yerine gittik, yerde ölü ve yaralılar vardı. Allah kimsenin başına vermesin' diye konuştu.

İçeride parçalanan cesetler var

Gaziantep Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, patlama meydana gelen fabrikada yaptığı incelemenin sonrası yaptığı açıklamada 'Basınçtan dolayı maalesef parçalanan cesetler var. Onların birleştirilmesiyle ilgili olarak da inceleme yapılıyor' dedi. Gaziantep'in üretim şehri olduğunu vurgulayan Fadıloğlu, 'Üretim yapılıyor ancak hepimiz risk taşıyoruz. Bu tür olaylara karşı önlemlerimiz en üst düzeyde tutuluyor. Umarım bir daha böyle bir olay yaşamayız. Ahirete intikal etmiş kardeşlerime Allah'tan rahmet yakınlarına ise başsağlığı diliyorum. Allah bir daha böyle bir olay yaşatmasın' şeklinde konuştu.

Ölen işçilerin isimleri

Galvaniz fabrikasındaki patlamada ölen 5'i Türk, 2'si Suriye vatandaşı işçilerin isimleri şu şekilde belirlendi:

Lütfü Çağlayan, Ramazan Bezgin, Emrah Özboya, Serdal Tufan, Kenan Kaya (Türk vatandaşı), Mohammed Ashour, Hasan Esad (Suriyeli)

Hastanelere kaldırılan yaralılardan Faik Çetin'in durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Kimliği tespit edilen diğer yaralıların isimleri ise şöyle: Memik Çavuş, Ramazan Bezgin, Mehmet Karakaya ve Ayhan Keklikci. Kayıp olduğu belirtilen işçilerden Lütfü Çatkın'ı arama çalışmaları ise dün günboyunca sürdü.


11 yıl önce