|

'Kazayla ölüm' cinayet çıktı

Aa
00:00 - 28/12/2007 Cuma
Güncelleme: 15:24 - 28/12/2007 Cuma
Yeni Şafak
'Kazayla ölüm' cinayet çıktı
'Kazayla ölüm' cinayet çıktı

Van'ın Muradiye ilçesinde, tandıra düşerek öldüğü iddia edilen kadının, kayınbiraderi tarafından tandıra atıldığı belirlendi.



İlçenin Kandahar Mahallesi'nde yaşayan Gülten Ayaz'ın (20) 30 Kasım 2007'de ekmek pişirdiği sırada tandıra düşerek ölmesinin ardından, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı.



Görgü tanıklarının ifadesi ve Ayaz'ın kayınbiraderi Hasan Koğu'nun eşi Neriman Koğu'nun, olaydan kısa süre sonra silahla yaralanmasının ardından soruşturmayı derinleştiren güvenlik güçleri, Hasan Koğu'yu gözaltına aldı.



Koğu'nun, İlçe Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinde, yengesi Gülten Ayaz'ı, eşi Neriman Koğu ve amcasının oğlu Halit Koğu ile planlayarak öldürdüğünü itiraf ettiği bulduruldu.



Muradiye Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından adliyeye sevkedilen Hasan Koğu ile Halit Koğu, Cumhuriyet Savcılığında ifadeleri alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece, "planlayarak adam öldürmek"suçundan tutuklandı.



Bu arada, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma HastanesiYoğun Bakım Ünitesinde tedavisi süren Neriman Koğu'nun tedavisinin tamamlanmasından sonra hakkında işlem yapılacağı belirtildi.



Kandahar Mahallesi'nde yaşayan 2 çocuk annesi Gülten Ayaz'ın, 30 Kasım 2007'de tandır evinde ekmek pişirdiği sırada dengesini kaybederek tandıra düşmesi sonucu yaşamını yitirdiği iddia edilmişti.


16 yıl önce