|

Kenan Evren öldü

GATA’da bir süredir tedavi gören 12 Eylül 1980 askeri darbenin mimarı 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren 98 yaşında hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
04:00 - 10/05/2015 Pazar
Güncelleme: 00:40 - 10/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi gören 98 yaşındaki 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren hayatını kaybetti. GATA'da Şubat ayından beri tedavi gören Evren dün öğle saatlerinde yaşlılığa bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle sağlık durumu kötüleşmesi sonucu yoğun bakım ünitesini alındı. Solunum cihazına bağlanan Evren, 23.00 sıralarında kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.



Evren, 4 Ağustos 2009'da (GATA) tedavi altına alınmıştı. Evren, 11 Ağustos'ta 2009'da bağırsak ameliyatı olmuştu. Taburcu olduktan sonra Evren, Mart 2012'den itibaren şiddetli bel ve sırt ağrısı şikayetiyle GATA'ya tekrar yatışı yapılmıştı.



AİLESİ ÇAĞRILMIŞTI


Evren, 2012'den bu yana GATA'da Beyin ve Kardiyoloji ana bilim dallarında tedavi görüyordu. Kenan Evren'in sağlık durumunda yaşlılığa bağlı olarak son günlerde ciddi sorunların ortaya çıktığı belirtildi.Zaman zaman bilinci kapandığı belirtilen Evren'in, tedavisinin yoğun bakımda sürdürülüyordu. Eşi Sekine Evren'i kaybetmiş olan Evren'in üç kızı bulunuyor. Evren'in kızları


Nebahat Şenay Gürvit, Semahat Gülay Evren ve Miray Emine Göksu. Evren'in aile üyeleri, durumun ağırlaşması üzerine hastaneye çağrılmıştı.



Rütbe sökülme kararı


2010 anayasa değişikliği ardından 32 yıl sonra Evren yargı önüne çıkmıştı. Ankara Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahmkesi'nde görülen 12 Eylül Davası'nda. Evren müebbet hapse mahkum edilmiş ve rütbesi de er seviyesine indirilmişti. Ancak cezaları kesinleşmediği için TSK'dan çıkarılmamıştı.


#Kenan Evren
#Gülay Evren
#kenan evren öldü
9 yıl önce