|

Kendimizi PKK ile mücadeleye adadık

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, Amerikan hükümetinin kendini terör örgütü PKK ile mücadeleye adadığını söyledi

Yeni Şafak
00:00 - 12/08/2006 Cumartesi
Güncelleme: 14:51 - 14/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, Washington'un, kendisini, Türk ve Irak hükümetleriyle birlikte çalışarak terör örgütü PKK ile mücadele etmeye adadığını söyledi.

McCormack, günlük basın toplantısında "Üzerinde çok çalıştığımız konu, Irak, ABD ve Türkiye'nin katılımıyla oluşturulan üçlü mekanizmanın bütün problemleri çözmesi. Bize göre PKK terörist bir örgüt. Kendimizi Irak ve Türk hükümetleriyle çalışmaya ve bu terörist örgütle mücadeleye adadık" dedi.

Sözcü McCormack, Barzani'nin, Türk topçusunun kuzey Irak'a ateş açtığını ileri sürdüğünün hatırlatılması ve Türk tarafından ateş açılıp açılmadığının sorulması üzerine, bu iddiayı doğrulamadıklarını belirtti.

KERKÜK'Ü IRAKLILAR ÇÖZECEK

McCormack, Kerkük'ün geleceğine ilişkin sorunun Iraklılar tarafından çözülmesi gerektiği yönündeki Amerikan görüşünü de yineledi. Sözcü , "Iraklıların bunu kendilerinin çözmesini istiyoruz. Bunu nasıl yapabilecekleri konusunda bir mekanizma var. Biz, tabii ki kendi tavsiyelerimizi iletiriz, ancak Kerkük'teki çok zor soruna kalıcı bir çözüm Iraklılar tarafından sağlanmalı. Irak liderliği de bu durumun farkında ve bu sorunu nasıl çözebileceğine bakmaya hazırlanıyor" diye konuştu.



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
18 yıl önce