|

Kene, 7 kişiyi hastanelik etti

İha
00:00 - 5/05/2008 Pazartesi
Güncelleme: 15:48 - 5/05/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Kene, 7 kişiyi hastanelik etti
Kene, 7 kişiyi hastanelik etti

Karabuk'te son bir hafta icinde 7 kisiyi kene isirdi. 7 kisiden 4'u Kirim-Kongo Kanamali Atesi Hastaligi suphesiyle Ankara'ya sevk edilirken, 3'u de Karabuk'te tedavi altina alindi.


Kenenin isirdigi Sadik Arslan (47) ile ismi ogrenilemeyen bir kadin, Kirim-Kongo Kanamali Atesi Hastaligi suphesiyle Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Eflani'nin Aday koyunde yasayan Suleyman Gokce (68) de kene isirmasi nedeniyle rahatsizlandi. 3 gun once bacagini isiran keneyi kendisi cikaran Suleyman Gokce, yuksek ates nedeniyle Eflani Saglik Ocagi'na gitti. Hemen Karabuk Devlet Hastanesi'ne kaldirilan Suleyman Gokce, Kirim-Kongo Kanamali Atesi Hastaligi suphesiyle Intaniye Servisi'nde tedavi

altina alindi. Yuksek atesten dolayi Suleyman Gokce de Ankara'ya sevk edildi.


Karabuk'te, Eflani ilcesi ile Yenice ve diger ilcelerde toplam 7 kisi kene isirmasi sebebiyle tedavi altina alindi. 7 kisiden 4'u Kirim-Kongo Kanamali Atesi Hastaligi suphesiyle Ankara'ya sevk edilirken, 3'u de Karabuk'te tedavi altina alindi.


Il Saglik Muduru Korkut Eren, son bir hafta icerisinde 7 kisiyi kene isirdigini belirterek "Kirim-Kongo Kanamali Atesi Hastaligi ve kene isirmasindan dolayi ilimizde 7 supheli vaka mevcut. Bu 7 kisiden 4'u Ankara'ya gonderildi diger 3 hastanin tedavisi Karabuk'te devam ediyor" dedi.

16 yıl önce