|

Kenelere karşı keklik ordusu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı kenelerin neden olduğu ölümleri azaltmak için doğaya 60 bin keklik, sülün ve beç tavuğu salıyor.

Haber Merkezi
00:00 - 26/05/2012 Cumartesi
Güncelleme: 02:07 - 26/05/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Kenelere karşı keklik ordusu
Kenelere karşı keklik ordusu

Türkiye'de yazla birlikte görülmeye başlayan kene ölümleri vatandaşları tedirgin ederken, Orman ve Su İşleri Bakanlığı kenelerle mücadele için 60 bin keklik, sülün ve beç tavuğunu doğaya salacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı açıklamada, keklik, sülün ve beç tavuklarının, tabiattaki zararlı haşerelerin yok edilmesinde etkili olduğuna dikkat çekti.

Bu kapsamda geçen yıl 55 bin 49 kanatlının tabiata salındığını, bu yıl ise 60 bin kanatlıdan keneyle biyolojik mücadelede yararlanılacağını belirten Eroğlu, 2001-2011 yılları arasında keklik, sülün ve beç tavuğu olmak üzere 279 bin 355 kanatlı yaban hayvanının tabiata bırakıldığını bildirdi. Üretim miktarlarını her geçen dönem artırdıklarını kaydeden Eroğlu, halihazırda Kahramanmaraş-Kapıçam, Afyonkarahisar-Şuhut, İstanbul-Polonezköy, Samsun-Gelemen, Yozgat-Merkez ve Gaziantep-Erikçe üretme merkezlerinin faaliyetlerine devam ettiğini, Malatya Üretme Merkezi'ni de gelecek yıl üretim yapmasının planladığını ifade etti.

BİYOLOJİK MÜCADELE

Eroğlu şunları söyledi: 'Zararlılarla yapılan kimyasal mücadelenin tabiatta ortaya çıkardığı tahribatı da göz önünde bulundurursak biyolojik mücadelede kanatlı hayvanların ne denli önemli olduğunu anlayabiliriz. Türkiye'nin pek çok yerinde kanatlı üretim merkezleri kurduk ve burada üretilen kanatlılar tabii yaşam ortamlarına salınıyor. KKKA hastalığıyla biyolojik mücadeleye destek veriyoruz, genetik çeşitliliği koruyoruz.'



12 yıl önce