|

Kenya'da safari

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül, Kenya'da Nairobi Ulusal Parkı'nda safari turu yaptı. Gül çifti hayvanat bahçesinde kafeslere girerek evcilleştirilmiş çitaları sevdi.

Aa
00:00 - 22/02/2009 Pazar
Güncelleme: 03:13 - 22/02/2009 Pazar
Yeni Şafak
Kenya'da safari
Kenya'da safari

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kenya'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Nairobi Ulusal Parkı'nı gezerek evcilleştirilmiş çitaların kafesine girdi. Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte çitaları sevdi. Gül, eşi Hayrünnisa Gül, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve heyettekiler, Kenya'da 117 kilometre karelik alana yayılan parkta doğal yaşamı izledi.

PARKTA SAFARİ TURU

İçinde vahşi hayvanlara da doğal ortamında barınma imkanı sağlayan parkta safari turu yapan Gül, Cumhurbaşkanlığı fotoğrafçısı Murat Çetinmühürdar'ın fotoğraf makinesini alarak zebra, antilop, zürafa ve bufaloların fotoğraflarını çekti. Hayrunnisa Gül ise hayvanları dürbünle izledi. Gezintinin ardından parktaki hayvanat bahçesini de gezen Gül, evcilleştirilmiş çitaların bulunduğu kafese girdi. Eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte çitaları seven Gül, fotoğraf çektirdi. Gül'e hayvanat bahçesi hakkında bilgi verildi. Gül çifti hayvanat bahçesini gezen Kenyalı çocuklarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gül, konakladığı İntercontinental Otel'de Kenya Başbakanı Raila Odinga'yı kabul etti. Regency Otel'de düzenlenen Türkiye-Kenya İş Forumu'na da katılan Gül, Türkiye ile Kenya arasındaki ticaret hacminin geçen yıl büyük bir artış göstererek, 250 milyon dolara ulaştığını anlattı. Gıda güvenliğinin tüm dünyanın sorunu olduğuna dikkati çeken Gül, bu durumun Afrika için birinci derecede öncelik teşkil ettiğini söyledi. Gül, Türkiye'nin, Dünya Gıda Programı'na, Kenya için 1 milyon dolar yatırdığını ve yardımlarının bundan sonra da devam edeceğini ifade etti. Gül'ün Kenya ziyareti, Sahra altı Afrika ülkelerine bir Türk Cumhurbaşkanı'nın yaptığı ilk ziyaret özelliği de taşıyor.



15 yıl önce