|

Kerinçsiz yok olay da yok

Yeni Şafak
00:00 - 11/07/2006 Salı
Güncelleme: 10:19 - 14/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

TESEV tarafından hazırlanan "Devlet ile yerinden edinmiş kişiler arasında toplumsal muktabakata doğru" adlı raporun ele alındığı Ankara'daki toplantı olaysız geçti. TESEV'in hazırladığı raporun İstanbul'daki tanıtımı sırasında Avukat Kemal Kerinçsiz ve arkadaşları arbede çıkarmış, bu nedenle toplantı yarım kalmıştı. Ankara'da Midas Oteli'nde yapılan tanıtım toplantısı geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşti ve en küçük bir müdahale olmadan tamamlandı. ANKA'nın haberine göre, toplantı için bir sakıncalılar listesi hazırlandığı bildirildi. Listede İstanbul'da çeşitli protesto gösterilerineğ katılan Kemal Kerinçsiz, Muammer Kocadağlı, Ramazan Bakkal, Ayşe Ay, Zeynep Gürk ve Ramazan Kırkık'ın bulunduğu belirtilirken, güvelik güçleri de toplantıya girişte üst araması ve kimlik kontrolü yaptı.

Dilek Kurban, Ayşe Betül Çelik ve Deniz Yükseker tarafından hazırlanan raporun Ankara'daki tanıtımına Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Kretschmer, Hak ve Özgürlükler Partisi Başkanı Fikret Şahin, eski milletvekili Sırrı Sakık, CHP'li Algan Hacaloğlu ve AK Parti li Abdurrahman Anik katıldı. Lagendijk, toplantıda hükümetten Güneydoğu bölgesine yönelik bir program hazırlamasını beklediklerini söyledi. Lagendijk, "Yerinden edilmiş kişilerin çocukları sokaklarda yaşıyor ve yerel yönetimlerce kontrol edilememekte. Sisteme dahil edilemeyen bu çocuklar giderek radikalleşmektedir" dedi. Kretschmer de yerinden edilen kişilerin yaşam koşullarının çok kötüleştiğine ve yeni bir alt sınıfın ortaya çıktığına dikkat çekti.

  • MUSTAFA ORTAÇ / ANKARA
    Türk ve Tuğluk ifade verdi

    D TP Genel Başkanı Ahmet Türk ve DTP eski Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın DTP Büyük Kongresi ile ilgili başlattığı soruşturma kapsamında ifade verdi. Dün öğle saatlerinde Ankara Adalet Sarayı'na gelen Türk ve Tuğluk'un ifadeleri, terör ve organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit tarafından alındı. Yaklaşık 3 saat süren ifade verme işlemi sırasında Türk ve Tuğluk'a 3'er avukat eşlik etti.



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce