|

Kervan yenilikçi ürünle yoluna devam ediyor

Geçen yıl yüzde 25 büyüyerek dikkat çekici bir performansa imza atan Kervan Gıda, büyüme trendini inovatif ve yenilikçi ürünlerle bu yıl da sürdürecek. Kervan Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Başar, "Yoğurtlu Jelly ve Avrupa'da çokça tüketilen Licorice şeker gibi özel ürünler 2012 yılının öne çıkan ürünleri olmaya aday” dedi

Ekonomi Servisi
00:00 - 10/03/2012 Cumartesi
Güncelleme: 03:36 - 10/03/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Kervan yenilikçi ürünle yoluna devam ediyor
Kervan yenilikçi ürünle yoluna devam ediyor

Kervan Gıda, son üç yıldır devam eden ve 2011'de yüzde 25 olan büyüme trendini inovatif ürünler ve yeni pazarlar ile 2012 yılında da sürdürmeyi hedefliyor. Hedeflerine ulaşmak için yenilikçi ürünlerin öneminin altını çizen Kervan Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Başar, “Türk tüketicisiyle tanıştırdığımız yoğurtlu Jelly ve Avrupa ülkelerinde çokça tüketilen licorice şeker gibi özel ürünler 2012 yılının öne çıkan ürünleri olmaya aday” dedi. Geçtiğimiz yıl hedeflerine ulaştıklarını da aktaran Başar, “Özellikle ihracat alanında kazanılan ivme ile 83 ülkeye ulaşan Kervan Gıda, Türkiye'den yapılan yumuşak şeker ihracatının yaklaşık yarısını gerçekleştirmiştir” diye konuştu.

ATIŞTIRMALIK ÜRÜNLERDE ARTIŞ

Türk gıda/şekerleme sektörünü de değerlendiren Başar, şöyle konuştu: “Pazar son üç yılda yüzde 5 büyürken en çok büyüyen sektör yüzde 11 ile yumuşak şeker sektörü oldu. Bu sektörün yıllık yaklaşık 14 bin tonluk satış ile kişi başı tüketim miktarı 200 grama yükselmiştir. 130 milyon TL'ye ulaşan yumuşak şeker pazarı cirosunun önümüzdeki yıllarda da artmaya devam edeceği öngörülüyor. Türkiye sakız pazarında cirosal anlamda en büyük pay, yüzde 61'lik oranla tatlandırıcılı sakızlardan geliyor. Özellikle büyük kentlerdeki değişen tüketim alışkanlıklarına paralel olarak, son 10 yılda hızla büyüyen atıştırmalık ürünler segmenti her yaştan bireyin severek tükettiği ürünler olmuştur.”


Bebeto'da hedef büyük

Kervan Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Başar, Kervan Gıda'nın uzun vadede şeker, sakız ve meyveli içecek gibi atıştırmalık ürünler kategorisinde önde gelen Hızlı Tüketim ürünleri (FMCG) markaları arasında olmayı hedeflediğini belirtti. Kervan Gıda'nın 2011 yılında Türkiye'deki ilk ve tek devlet destekli markalaşma programı Turquality'e kabul edildiğini söyleyen Başar, Bebeto markasıyla dünya şekerleme pazarlarında güçlü bir yer edinmek için çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.


12 yıl önce